Annonce

Annonce

Svar: Putteritual - 2 mdr.


20. december 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære mor

Tak for dit brev :)

Dette lyder som en rigtig god idé, at du gerne vil hjælpe din datter til at sove nogle lidt længere søvnstræk i løbet af dagen. Og du skal være opmærksom på, at hun nu er ved at være så gammel og fysisk så stor, at hun måske har behov for at få sat din mælkeproduktion op. Ved at sove mere kortvarigt, så melder hun sig sandsynligvis også oftere ved brystet, og når hun lægges hyppigere til, så øges din mælkeproduktion. Det er derfor vigtigt, at du lægger hende til, når hun viser behov for det :)

Lige nu kan det f.eks. godt være en god idé, at du forsøger at amme hende to gange mellem hver lur. Så hun f.eks. ammes fra det ene bryst, spiser godt og effektivt på den side, herefter skifter du hende osv. og når det så er tid til at sove, så svøber du hende, og så ammer du hende igen - fra modsatte bryst - og putter hende derefter. Næste gang du ammer, så starter du på det bryst, hvor hun sluttede sidst, lader hende spise i bund der, skifter hende og tilbyder så modsatte bryst. På den måde får du både stimuleret til ekstra mælk, men du får også fyldt hende lidt ekstra op med mælk hele dagen igennem, og samtidig sikrer du dig, at hun får godt med fed mælk med ud, som ligger tungere og mere mættende i maven - og som derfor også vil være med til at give bedre søvn.

Sutten skal helst først bruges, når du er sikker på, at hun har spist rigtig godt hos dig og er fyldt godt op med mælk i maven. Sutten bruges derfor efter en god amning, og den bruges for at give ro, når hun skal hjælpes med at koble fra og falde i søvn. Den bør ikke gives, når hun f.eks. ligger på puslebordet ...


Annonce

... for at blive skiftet... :)

Søvnen i 2 måneders alderen kan stadig variere en del, så nogle dage sover hun måske 2 længere lure, andre dage sover hun 3 eller 4 kortere lure - det er helt normalt for hendes alder. På samme måde kan hendes puttetidspunkt om aftenen stadig variere, så nogle gange vil hun måske være putteklar kl 20 og mange andre gange først kl 22 eller 23.. Der er nødt til stadig at være en vis fleksibilitet. Når hun bliver 3-4 måneder, vil det være lidt anderledes, og her vil du kunne begynde at arbejde på en 3-lure-om-dagen-rytme, men det kan du ikke helt endnu :)

Det du kan gøre lige nu, er det du allerede gør - starter putning med skiftning, ren ble og nattøj på, give hende mælk osv. og så bruge svøb, kærtegn, samme beroligende ord, sutten, - og ja også gerne en godnatsang eller en spilledåse du trækker op eller lignende. Så der er genkendelighed og dermed tryghed og ro, når hun skal sove. Jeres ritualer fortæller hende, hvad der nu skal ske.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er også helt okay, at hun har brug for at blive vugget lidt.. MEN pas på, at I ikke vænner hende til, at hun skal gås med og vugges i 20 minutter hver gang, hun skal sove. Det fungerer lige nu, men det vil være rigtig svært for jer at have et sådan ritual, når hun om et par måneder vejer et par kg mere, ligesom det vil være rigtig svært, når hun pludselig rammer 10 kg.. De ritualer I giver hende nu, vil have betydning for måden hun lærer at sove på fremover, så overvej hvad I lærer hende og hvorfor...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat - og rigtig god jul til jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce