Annonce

Annonce

Brev:

Dårlig og urolig nattesøvn - 5 mdr.


9. december 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Dårlig og urolig nattesøvn - 5 mdr.

Hej Helen

Vi har en datter, som bliver 5 måneder i næste uge. Hun er generelt end glad pige, som har været i trivsel siden fødslen. Hun udvikler sig som hun skal. Jeg ammer hende.

Hun fik sig ret hurtigt en døgnrytme ift at sove om natten. Det er begrænset hvor meget vi har været oppe med hende om natten bortset fra amninger og bleskift. De sidste 3-4 uger er hun dog begyndt at sove dårligt/uroligt om natten. I starten var det en nat ind i mellem men så blev det hyppigere og nu er det hver nat.

Hun bliver enten ammet eller vugget i søvn i vores arme hvorefter vi lægger hende i seng. Så går der ca. 40-45 min hvorefter hun begynder at græde i søvne. I starten forsøgte jeg at få hende til at falde til ro ved at lægge en hånd på hendes bryst og sige “sch sch” men det hjælper ikke. Så snart vi tager hende op i vores arme holder hun som oftest op med at græde og sover videre med det samme. Hvis vi er heldige kan vi lægge hende og hun sover videre. Andre gange går det to min inden hun begynder at græde i søvne igen. Andre gange starter hun så snart vi lægger hende. Så kan vi tage hende op og vugge hende igen. Dette kan stå på i op til en time inden hun til sidst ikke vågner op. Så kan hun starte forfra igen efter en time eller to. Ofte er det dette mønster den første halvdel af natten hvorefter hun sover lidt flere sammenhængende timer resten af natten.

Om dagen sover hun formiddags og middagslur i barnevognen. Hun sover et sted ...


Annonce

... mellem halvanden og to timer og ofte hører jeg hende kun få gange. Jeg er selvfølgelig ude at kigge til hende jævnligt. Sidst på eftermiddagen/først på aftenen får hun en powernap på 30-60 min indenfor. Og så kommer hun i seng mellem kl 21 og 22.

Jeg har på opfordring fået tjekket hendes ører ved lægen, dem er der intet med. Jeg har også fået hende tjekket hos en osteopat. Han sagde hun er lidt spændt øverst i ryggen men han mener ikke at dette hænger sammen med den urolige søvn.

Jeg har tænkt om det kan være smerter eller sult der gør at hun vågner men så synes jeg bare hun burde græde videre når jeg tager hende op og ikke falde til ro med det samme.

Hun spiser med cirka tre timers mellemrum hele døgnet. Vi har talt om at begynde på skemad i den kommende weekend i håb om at dette måske kan gøre en forskel.

Det skal lige siges at hun ikke bruger sut, det har vi ikke formået at lære hende.

En bekendt har foreslået mig at forsøge med en tyngdepose men jeg synes det er et stort skridt. Jeg er dog efterhånden ved at være desperat da den urolige søvn virkelig tærer på os alle. Jeg synes også jeg kan mærke det på min datter i dagtiden. Hun bliver meget hurtig træt i løbet af dagen.

Mit spørgsmål går vel egentlig på hvad der mon kan være på spil og er der mon noget jeg kan gøre? Jeg tænker selv om det har noget med overgangen fra et søvnstadie til et andet at gøre. Især fordi hun konsekvent vågner efter 40-45 min.

Hilsen Marie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce