Annonce

Annonce

Svar: Rutine ændring


24. november 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at det er for voldsomt for din datter at blive vækket om morgenen lige nu, det fjerner hendes appetit til den rigtige mad, hun mangler tydeligt overskud og er langt mere pylret - og du er derfor begyndt at give en morgenflaske igen, hvilket naturligt også vil påvirke hendes madindtag... Og det lyder for mig som om, at der simpelthen er for stort et spring mellem det stå op tidspunkt og de spisetider, som din datter normalt har, og den rytme, som hun skal kunne følge i januar.

Som jeg læser dit brev, så plejer hun at stå op 7.45-08, hvor hun også tilbydes morgenmad, men nu vækkes hun kl 06 og skal spisemorgenmad 6.30. Det er altså 1.5-2 timer forskubbet, og det kan hun ikke håndtere. Jeg vil derfor foreslå dig, at du går tilbage til jeres vanlige rytme, men at du i løbet af de næste 4 uger, rykker hendes rytme ca. 15 minutter frem. Ca 15 minutter pr uge. Det vil sige, at ...


Annonce

... lige nu lader du hende sove til 7.45-08.00, som hun er vant til, men gradvist, så vækkes hun 7.30, 7.15, 7.00, 6.45, 6.30. Og på samme måde rykkes hendes morgenmad frem, så hun lige nu tilbydes morgengrød kl 08, men gradvist bliver det 7.45, 7.30, 07.15, 07.00, 6.45 og 6.30. Så du med små ændringer skaber en ny rytme, hvor din datter har mulighed for at følge med og hendes indre ur stille og roligt indstille sig på, at det nu er sådan det er. Heldigvis har du nogle uger at arbejde med og netop få denne ændring skabt :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du har fuldstændig ret i, at det er fordi hun skal til at mærke sult på andre tidspunkter, ligesom hendes søvnrytme og fornemmelse af at have behov for en lur også skal justeres ind. Dette er netop hendes indre ur, hendes cirkadiske rytme, som styrer dette, men din datter kan lige nu slet ikke følge med, og du er derfor nødt til at ændre rytmen med små bitte skridt :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce