Annonce

Annonce

Svar: Rutine ændring


24. november 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at det er for voldsomt for din datter at blive vækket om morgenen lige nu, det fjerner hendes appetit til den rigtige mad, hun mangler tydeligt overskud og er langt mere pylret - og du er derfor begyndt at give en morgenflaske igen, hvilket naturligt også vil påvirke hendes madindtag... Og det lyder for mig som om, at der simpelthen er for stort et spring mellem det stå op tidspunkt og de spisetider, som din datter normalt har, og den rytme, som hun skal kunne følge i januar.

Som jeg læser dit brev, så plejer hun at stå op 7.45-08, hvor hun også tilbydes morgenmad, men nu vækkes hun kl 06 og skal spisemorgenmad 6.30. Det er altså 1.5-2 timer forskubbet, og det kan hun ikke håndtere. Jeg vil derfor foreslå dig, at du går tilbage til jeres vanlige rytme, men at du i løbet af de næste 4 uger, rykker hendes rytme ca. 15 minutter frem. Ca 15 minutter pr uge. Det vil sige, at ...


Annonce

... lige nu lader du hende sove til 7.45-08.00, som hun er vant til, men gradvist, så vækkes hun 7.30, 7.15, 7.00, 6.45, 6.30. Og på samme måde rykkes hendes morgenmad frem, så hun lige nu tilbydes morgengrød kl 08, men gradvist bliver det 7.45, 7.30, 07.15, 07.00, 6.45 og 6.30. Så du med små ændringer skaber en ny rytme, hvor din datter har mulighed for at følge med og hendes indre ur stille og roligt indstille sig på, at det nu er sådan det er. Heldigvis har du nogle uger at arbejde med og netop få denne ændring skabt :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du har fuldstændig ret i, at det er fordi hun skal til at mærke sult på andre tidspunkter, ligesom hendes søvnrytme og fornemmelse af at have behov for en lur også skal justeres ind. Dette er netop hendes indre ur, hendes cirkadiske rytme, som styrer dette, men din datter kan lige nu slet ikke følge med, og du er derfor nødt til at ændre rytmen med små bitte skridt :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annonce