Brev:
Rutiner og dagpleje
Hej Helen
Tak for dit tidligere svar, det gav mig ro med på vejen (:
Jeg vil gerne dele lidt tanker med dig, som jeg gør mig i forbindelse med min datters opstart i dagpleje d. 04/01-2021
Min datter får jo, som tidligere beskrevet, hendes flasker i mine arme mere eller mindre sovende, da hun nægter andet og nægter andre giver hende dem.
Da hun lige har været syg, i forbindelse med hendes tandfrembrud, har jeg ikke sat hende ned i mælk i formiddagsflasken, men hun er nu blevet rask, og jeg vil her begynde at introducere formiddagsmad og mindre mælk.
Jeg har forsøgt at tilbyde formiddagsmad, men her holder hun bare maden i munden, og vil ikke have noget. Jeg vil sætte hende ned i mælk formiddag, i håb om at hun så lærer at spise mere til formiddag og frokost.
Da der kun er 1 måned og knap en uge til opstart i dagpleje, begynder jeg at føle mig lidt stresset over at hun stadig får både formiddags- og middagsflaske, når hun kun vil have dem hos mig.
Samtidig er ...
... tidspunkterne for måltider i dagplejen, ikke den rutine vi har herhjemme, og det vil være for meget at begynde at lave om på, så kort tid inden opstart.
Jeg har undersøgt mulighed for at forlænge min barsel til hun er knap 1 år, dette kan lade sig gøre, men ikke økonomisk, så jeg har kun muligheden at hun starter 04/01.
Her kommer mine spørgsmål til dig:
-Vil hun med tiden forstå at hun skal spise formiddagsmad? jeg tænker hun gør vel hvad de andre børn gør i dagplejen?
-Falder hun ikke naturligt ind i rutinen for måltider i dagplejen, børn plejer jo at være gode til at omstille sig, og med det tænker jeg det måske er nemmere for os, at tilpasse tidsmæssigt måltiderne herhjemme, når hun er startet i dagplejen, da de fleste måltider foregår hos dagplejemor?
Jeg er sådan bange for at hun vil tabe sig når hun ikke får flasker mere, fordi det er svært for hende at blive sat ned i mælk, og spise mere mad.
Jeg håber du kan lette mine bekymringer.
Med venlig hilsen
mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.