Svar: Tænder/sygdom
Kære Mor
Tak for dit brev :)
Det er rigtig godt, at I har kontaktet lægen, og at jeres egen læge har podet for at finde ud af, hvorfor jeres datter er blevet så rød og har så ondt i bleområdet. Det er vigtigt at finde ud af, hvad årsagen er. Jeres læge har i første omgang sagt, at der var tale om en svampeinfektion og har derfor ordineret Brentacort. Det lyder dog som om, at dette ikke har virket, og podningen skal netop vise, om der kan være tale om noget andet. Nogle børn får f.eks. det man kalder for en perianal streptokokinfektion, og jeg tænker, at det måske er dette, som jeres læge undersøger for, så den rette behandling kan blive sat i værk.
Derudover tænker jeg, at hvis jeres datter har svamp i bleområdet, så har hun det sandsynligvis også i munden - det går igennem hele systemet - og det kan derfor også være med til at påvirke hendes lyst til at spise. Det kan derfor være en god idé også at behandle hende med en mundgel, ligesom det er vigtigt, at I er meget opmærksomme på rengøringen af hendes flasker og sutter. Flasker og sutter skal koges i 10 minutter for at man kan være sikker på at svampevæksten er helt væk, det er ikke nok at skolde det.
I skal også medtænke, om jeres datter har bleeksem. Det er røde plamager, ofte med et glat, lidt blank overflade, nogle gange kommer der sår og nogle gange også infektion med svamp og små pusfyldte knopper. Hun kan godt have haft en ...
... svampeinfekion, men nu have det, man vil kalde bleeksem... Har I skiftet til en anden type bleer for nylig, som hun måske reagerer på, så kan det være en god idé at gå tilbage til det mærke bleer, som I tidligere har brugt. Vær også opmærksom på at skifte hende hyppigt, så hun holdes så tør som muligt i bleområdet og brug engangsbleer til jeres datter, de vil holde hende mere tør.
Det kan være en god idé at vaske hende forneden med intimsæbe, som I også bruger til jer selv, da pH´en passer til netop bleområdet. I kan også med fordel prøve at vaske hende med Olivy babycare, som er baseret på jomfruolivenolie, vand og kalk og som både kan rense huden og samtidig forebygge, at det bliver værre. Når I vasker hende, så brug helt bløde vatrondeller og duptør forsigtigt, når I tørrer hende. I kan evt. også blæsetørre hende med en føntørrer, men hold hånden for, så I sikrer jer, at luften ikke er for varm.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis hun har meget ondt, så kan det være nødvendigt at give hende lidt smertestillende, så hun kan finde ro, tage føde til sig og også få sovet lidt. Hun kan få lidt panodil junior, men dette bør ikke gives uden lægens anvisning til børn under 2 år, og hun er jo ikke ret gammel, så jeg vil ikke anbefale, at I giver dette, før I har talt med lægen :)
Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre og at der snart kommer podesvar fra lægen, så jeres datter kan få den rette behandling :) Hvor er det synd for hende...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.