Brev:
Gode råd ift overgangen fra ble
Hej Helen
Det går meget bedre med vores lille pige. Humøret er atter højt. Pædagogerne i børnehaven har været dygtige til at konfliktløse blandt børnene og der er meget bedre stemning.
Dog har vi skabt et nyt problem - vi lod hende gå med ble igen (vi spurgte og det ville hun helst). Nu en måned senere bruger hun konsekvent ble og har ingen interesse i at smide den. Hvis hun alligevel en aften herhjemme får underbukser på efter et bad fx så ender det tit i uheld. Vi har forsøgt med faste intervaller/toilettider men hun sidder der i max tre sekunder og vil så videre, have ble på og ofte lave i den lige efter hun har siddet på toilettet. Vi har også - højst upædagogisk - forsøgt med bestikkelse ...
... i form af en lille gave når det lykkes med afføring på toilettet. Og det synes hun er meget sjovt, når det lykkes, men er egentligt ikke noget der motiverer voldsomt meget.
Hun siger egentligt næsten altid til når hun skal have afføring men enten er det for sent når hun kommer ud på toilettet og ellers “stopper” det bare når hun sætter sig op og så gider hun ikke vente på det.
Vi forsøger med positive kommentarer, og prøver bare at lade hende beslutte hvornår hun er klar - men vi er også lidt frustrerede og trætte af situationen.
Hun er 3 år og fire måneder. Skal vi bare vente til hun siger hun vil smide bleen? Eller skal vi aktivt hjælpe til? Har du nogen fif :-)
Bedste hilsner
Kathrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
1. december 2024 | Udvikling | 2 år, 11 mdr.
Hej Helen. Tak for din gode brevkasse. Vi er stødt på et spørgsmål igen,...
Viden om børn:
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.