Annonce

Annonce

Svar: Bleen igen igen


22. august 2005

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Iben

Dejligt at høre at det går godt med lillesøster:o)

Med hensyn til din dreng, så tror jeg altså umiddelbart at du selv er inde på noget af det rigtige. Du skriver at han fysisk er godt med, dvs kan holde sig i min. 3 timer og fornemme, når han skal tisse og have afføring; men jeg tror som dig at han endnu ikke har fundet helt ud af hvordan det egentlig hænger sammen og altså ikke er med psykisk.

Jeg kan godt forstå dine overvejelser. Umiddelbart tænker jeg at det med at lade ham gå uden ble under tøjet og håbe at han lærer det af den vej, det duer ikke. Han er alt for lille og vil opleve det som et nederlag og det er der bestemt ikke grund til. Så er det derimod meget bedre at give ham ble på og han så får en succesoplevelse med den.

Og hvordan skal han så få en succesoplevelse med bleen på, når han så ikke interesserer sig for det? Tja... umiddelbart tænker jeg at han måske med bleen på kan hjælpes på toilettet. Altså at du tager ham ved hånden og siger "kom nu ...


Annonce

... skal vi lige ud at tisse" - det kan være før I skal køre, før han skal sove eller lignende. På den måde kan du hive bleen ned som et par trusser og være heldig at han så tisser eller har afføring på potten - måske kan det så få ham til at forbinde tingene.

Med hensyn til K-vitamin, så gav man tidligere dette til børn i Danmark. Alle børn her får dog K-vitamin som injektion i forbindelse med fødsel og gives ikke dråber mere. De tidligere anbefalinger i Danmark lød: 1 dråbe ugentligt = 1 mg. fytomenandion fra fødslen i 3 måneder.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er altså anderledes end det du beskriver og derfor må du hellere spørge lægen, hvor du bor, da du må gå ud fra de retningslinier, der i øvrigt gælder for italienske børn.

Med hensyn til D-vitamin, så er det rigtigt at nogle børn kan reagere med lidt uro i maven. Det er dog langt fra alle. Det bedste du kan gøre er at komme lidt modermælk på en ske og komme d-dråberne på der og give hende det på den måde i munden.

Fortsat held og lykke med dem begge:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Renlighed | 5 år

Laver i bukserne - 5 årig

Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.

Påmindelser om toiletbesøg?

Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce