Annonce

Annonce

Svar: Mængde af mme og flaske til aften


26. oktober 2020

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Cecilie

Tak for dit brev, dejligt at høre, at I har kunne bruge mine tidligere svar :)

Jeres datters væskebehov og hvor meget mælk hun har brug for, afhænger helt af hendes vægt. Da hun er knap 7 måneder gammel skal hun have 110 ml pr kg hun vejer (det er hendes døgnbehov) - hvor størstedelen skal være mme via 4 flasker og resten skal være vand, der drikkes af kop. De fleste børn drikker mellem 150-200 ml af hver flaske - igen afhængig af hvor meget de vejer. Og nogle gange drikker de lidt mindre tidlig morgen og før middagslur og så lidt mere i flaskerne aften og sen aften, der er dog også børn, som drikker fire lige store flasker :)

Balancen mellem skemad, vand af kop og flaske findes bedst ved, at I forsøger at skabe en rytme, hvor hun tilbydes skemad, mad i hånden og vand, når hun vågner af en lur - og så tilbydes flaske før hun puttes til middagslur og til aften. Og formiddag og eftermiddag vil det som tidligere nævnt være rigtig godt, at hun nu ikke længere tilbydes flaske, men i stedet får et mellemmåltid og vand af kop. Det vil også betyde, at hun nu skal lære at sove uden flaske, når hun puttes til sin formiddagslur :)

Hvis hun ikke vil have enten aftenflaske eller drømmeflaske, så er det naturligvis sådan. I kan ikke tvinge hende til at tage flasken på dette tidspukt, hvis hun bare hellere vil sove, og så må I give hende flasken, når hun vågner op og selv søger den. Hvis hun "kun" får to flasker i løbet af aften/nat, så må hun stadig ...


Annonce

... tilbydes en ekstra flaske i løbet af dagen, så hendes mælkebehov bliver tilstrækkeligt dækket. Så kan det være bedre, at hun tilbydes en lille flaske eftermiddag og måske et mindre mellemmåltid her.

Balancen skabes også ved at holde mængden af skemad på et niveau, som giver plads til mælken. Det vil sige, at det kan være bedre at tilbyde hende 1 dl. grød eller mos og supplere med lidt mad i hånden, give vand af kop - og hun så efterfølgende tager imod sin flaske, før hun puttes til natten. End at give hende 2 dl. skemad, og hun så afviser flasken eller ikke drikker mælk nok :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja, det kan godt være, at hun faktisk vil begynde at blive glad for flasken om aftenen, hvis hun om dagen ikke får den så hyppigt. så jeg synes det er et forsøg værd at se, om I ikke kan introducere en flaske aften og sen aften. Netop i takt med at børn begynder at spise mere og mere rigtig mad i løbet af dagen, så vil de naturligt ofte skulle dække en vis del af deres mælke-/væskebehov på ydertidspunkterne og rigtig mange børn har stor glæde af deres aften- og natflaske til de er 1 år. Det er ofte disse to flasker, som forsvinder sidst. Så ja, at trappe ud af flaskerne om dagen, give mellemmåltider i stedet og begynde at give hende 4 flasker fordelt over hele døgnet kan godt åbne muligheden for, at hun netop bliver glad for at få flaske på disse tidspunkter - det er i hvert fald et forsøg værd.

Jeg håber, at du kan bruge denne uddybning lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce