Annonce

Annonce

Brev:

Ud af slyngevuggen - 7 mdr.


15. oktober 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Ud af slyngevuggen - 7 mdr.

Kære Helen,

Mange tak for dit grundige svar vedr. vores dreng, der har mange opvågninger om natten efter at jeg er startet på arbejde.

Jeg skriver, fordi vi har besluttet, at vi gerne gerne vil have vores dreng ud af slyngevuggen med motor om aftenen/natten, som du også opfordrer til at vi overvejer. Samtidig har vi fortsat problemer med mange opvågninger efter putningen, omend det er blevet bedre efter vi har forsøgt med dine råd. Særligt det at vække ham blidt umiddelbart inden han puttes og amme kort igen, virker nogen gange.

Konkret vil vi gerne have hjælp til at lægge en plan for putningen, herunder hvad vi gør, når han vågner efter 30 minutter for 2. 3. Og 4. Gang.

Vi forsøger nu at putte ham på følgende måde:

Han ammes, falder i søvn og jeg forsøger at lirke brystet ud. Vi prøver at vække ham blidt - det resulterer tit i voldsom gråd, hvor vi kun kan trøste ham, hvis jeg ammer igen. Derfor ender det tit med at vi putter ham mere eller mindre direkte fra brystet. Og for nyligt i en bedside-seng, der er fastspændt til vores seng (dvs. hvor han ikke vugges).

Både når han vugges i slyngevuggen og når vi putter ham i sengen vågner han mange gange, men primært først på aftenen (nok lidt oftere, når han puttes i sin seng).

Mit spørgsmål går nu på, hvad vi gør, når han vågner og græder voldsomt? Vi vil gerne putte ham i sengen.

Lige nu prøver vi at give ham sutten, vugge ham først i sin babynest, som han sover i. Dernæst i slyngevuggen. Vi lægger en hånd på ham, siger shh og synger, men det hjælper sjældent. Vi ender derfor typisk i en situation med meget gråd og hvor vi kun ved at tage ham med ud i lyset, kan trøste ham kortvarigt. Til sidst ammer jeg ham.

I går blev han puttet kl. 19 i sin seng ved at blive ammet.
Kl. 19.30: Våger, forsøger trøst, falder i søvn med sut i slyngevuggen efter 10 ...


Annonce

... minutters gråd (uden motor tændt)
Kl. 19.50: Våger, forsøger trøst og ender med at amme
Kl. 20.30: Våger, forsøger trøst og ender med at amme
Kl. 21.45: Våger, forsøger trøst og ender med amme
Kl. 22 - 5.30: Sover et langt stræk i sin seng
Kl. 5.30: Ammes og sover en time

Vi er lidt i vildrede, når vi står i situationen og er meget i tvivl om vi ender med at gøre ham afhængig af amning hver time eller oftere. Vi er derfor tilbageholden med at amme, men ender tit med det, fordi han så ulykkelig. Men bør vi lade være? Man hører tit forældre, der tager “kampen” et par aftener, og så bliver det bedre, men vi er i tvivl om, hvilken kamp vi skal tage og hvordan. Håber det giver mening.

Vi er ret overbevist om, at han får nok væske og mad om dagen, og vi tror derfor mere det handler om afhængighed af bryst og at han har svært ved at geare ned. Jf. også at han sover et langt stræk sidst på natten (alternativt skyldes det, at han er blevet udmattet af gråd/ mange opvågninger).

Det er faren, der går hjemme med ham og han får rigtigt nok mælk af kop. Vi har forsøgt med flaske, men det gider han bestemt ikke. Lige nu har vi ikke taget kampen med at lære ham at tage flasken.

Vi har overvejet, om vi skulle udfase slyngevuggen mere gradvist, men det virker umiddelbart til, at han primært falder i søvn pga amning og ikke den, og når han vågner har vi lige store problemer med voldsom gråd uanset om vi bruger slyngevuggen eller ej. Derfor hælder vi til at stoppe med at bruge den helt med det samme (dvs uden gradvis udfasning). Men måske det er dumt?

Håber ovenstående giver mening. Vi vil frygtelig gerne have vores dreng til at sove bedre og i sin egen seng. Håber du kan hjælpe med forslag til konkret plan for, hvad vi gør, når han vågner og en plan, der sikrer at tingene bliver bedre end de er nu.

Bedste hilsner
Linda

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Morgenmad og børn

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.

Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce