Brev:
Hårde områder og manglende mælk efter brystbetændelse
Hej Helen
Vi har været igennem et lidt kompliceret ammeforløb indtil nu, hvor min søn pga. tidlig fødsel og gulsot havde svært ved at spise sit behov, og siden han fik kræfter til det, har jeg haft følelsen af kun lige at have mælk nok/lige i underkanten med mælk.
Jeg pumper mælk ud én gang i døgnet - om aftenen efter han er lagt til natten - og så bliver han tilbudt det næste aften - nogle gange suppleret med MME. I perioder har han bare taget 10 ml og andre gange op mod 80 ml.
De seneste par uger er det som om teknikken ved brystet har drillet os. Han laver f.eks. ofte kliklyde, når han ligger der, og de kommer hurtigt tilbage, når jeg tager ham af og hægter ham på igen.
Den anden dag endte jeg - trods sparsom mælk - med brystbetændelse med feber og det hele. Jeg fik bugt med det ved ...
... udmalkning og amning, og det er nu ikke længere rødt eller ømt.
Jeg har dog siden haft faldende produktion af mælk og er bange for, om jeg må droppe amningen. Vi er blevet nødt til at supplere op med mere og mere MME siden i løbet af dagen. Især fordi det ramte bryst er det bryst, der har haft klart mest mælk ift. det andet indtil nu.
En ting jeg har bemærket er, at selvom brystet ikke længere er ømt og rødt, så har jeg stadig hårde/knudrede områder, der hvor betændelsen var. Hverken amningen, pumpning, varme eller massage har indvirkning på dem - og det føles ikke som om, at de bliver hverken mere eller mindre bløde.
Er det normalt med hårde områder i brystet? Hvad skyldes det? Og kan det have indvirkning på mælkeproduktionen? Er der i så fald noget, jeg kan gøre ved det?
Med venlig hilsen
C
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.