Annonce

Annonce

Svar: Vuggestuestart - 15 mdr.


26. september 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med jer

Tak for brevet og den fine beskrivelse af, hvordan indkøringen den første uge er gået hos jer. Det lyder fuldstændig normalt, det I fortæller og faktisk meget fint - alt taget i betragtning :)

Vuggestuen er på mange måder en kæmpe stor og helt ny verden for jeres dreng. Og det er kun naturligt, at han reagerer. Det er faktisk et sundhedstegn, at han ikke bare "affinder sig" med situationen :)

Alt er nyt. Nye voksne, nye børn, nye rutiner, nye regler, nye omgivelser, nyt støjniveau, nye lege, nye stimuli, nye oplevelser.. nyt, nyt, nyt. Og han er stadig så lille, at han ikke kan spørge, hvis han er i tvivl om noget eller bliver usikker, han kan kun følge med. Og det gør han faktisk ret godt.

I fortæller, at pædagogerne tager imod ham med "godmorgen", når I kommer om morgenen, og at han også kommer over i favnen på en pædagog, når du går. Det er super vigtigt, fordi det er med til at signalere "nu går jeg, og pædagogen tager sig af dig og passer på dig" - og stille og roligt skal han lære at de andre voksne naturligt er der for ham og gerne vil hjælpe ham, når mor og far ikke er der. Det tager dog tid at knytte sig til og kunne bruge en voksen, som ikke er mor eller far.

Det er helt normalt, at han græder, når du går. Men pædagogen hjælper ham videre med dagen, får ham engageret i det, som skal foregå, og I fortæller, at gråden stopper meget hurtigt. Det er svært at sige farvel, men han er faktisk okay kort efter, at du er gået og så tager han del i hverdagen og alle aktiviteterne.

Når han skal sove bliver han ked af det. Her savner han naturligt mor og fars favn og nærhed, og det er super godt, at han har en puttebamse og sin sut. Måske har I en aflagt t-shirt eller lignende af jeres, som han kender, er tryg ved, og som han kan puttes med i vuggestuen, fordi den dufter af jer og minder ham om jer... Bamse, klud, t-shirt elller lignende fungerer som bindeled mellem vuggestuens verden og hjemmets verden og vil hjælpe ham, når han skal sove :)

Det kan også være en lille billedbog, et fotoalbum, som I laver med billeder af jer forældre, jeres dreng, måske ...


Annonce

... bedsteforældre, måske bamse, hans seng, hans sut, jeres hjem osv. Nogle genkendelige og trygge ting. Det kan også være med til at bygge bro, og pædagogerne kan tale med ham om billederne og på den måde betrygge ham i, at I ikke er forsvundet, men stadig er der og kommer og henter ham igen, når han har sovet, leget, hygget sig. Det er en måde også at anerkende, at han savner jer og savner det kendte derhjemme :)

Han er naturligt rigtig glad, når han ser jer, men kan også være lidt beklemt ved situationen, for det er svært at blive afleveret, og det er faktisk også ofte svært at blive hentet igen. Nu gik det jo egentlig ret godt, så hvorfor skal han så pludselig hjem.. Det er i det hele taget svært at skifte situation for ham, både når han bliver afleveret, og også når han bliver hentet - men det er helt okay.

Med hensyn til at spise, så kan det være svært at spise ny mad sammen med nye mennesker - det er for nogle børn ret følsomt. Det forudsætter tryghed. For nogle børn tager det derfor tid, før de begynder at spise i vuggestuen - og det er også okay. Det er en reaktion på at starte og på alt det nye, som sker. Men, I skal naturligvis være opmærksomme, og måske vil det være en god idé at tale med pædagogerne om, hvorvidt den pædagog, som tager imod jeres dreng om morgenen, og som han derfor kender bedst og er tryg ved, måske kan sidde ved siden af ham til frokost og netop give den tryghed, som er nødvendig for, at han får lidt at spise...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder som om, at I har fundet en god institution, hvor pædagogerne er meget opmærksomme, og hvor de tager på mange ture - så dejligt! Det lyder også som om, at I har alle muligheder for at skabe en god og rolig start med institution 4 dage om ugen og korte dage - endnu dejligere! Og så helt frem mod jul - det lyder helt perfekt :)

Jeg vil anbefale jer at læse min bog "Ha en god dag, skat - dit barns hverdag i dagpleje, vuggestue og børnehave", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker.

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Passiv rygning og børn

Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.

Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce