Brev:
Korte dagslure - for kort vågentid?
Kære Helen,
Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det er for mange daglige lure når hun nærmer sig de 6 måneder. Og jeg tror måske jeg selv er skyld i det.
Efter de første par uger efter hendes fødsel fandt hun hurtigt sin egen rytme - hun har fra starten forstået at når det var nat så sov man, kun afbrudt af at spise. Om dagen har hun fra starten konsekvent sovet kun ca 30 minutter af gangen. Først de seneste uger er hun begyndt fast at have 1 lang dagslur om dagen på 1,5-2 timer.
Jeg ligger hende til at sove til næste lur når der er gået typisk 1,5/2 timer. Hun får nu flaske udelukkende og så er vi startet op på grød. Hendes dagsrytme ser ca sådan ud (men en vis variation
06.30: vågner
Flaske lige når vi vågner.
8.00 første lur.
9.30 flaske
10.15 anden lur
11.15 grød
12.00 3. Lur
13.30 flaske
14.00 4 lur (lang)
17.00 grød/mos og evt flaske
17.30 5 lur
20.00 flaske og lagt i søvn til natten. Vågner 1. Gang pr nat og får en ...
... flaske.
Det har fungeret godt for os indtil nu at lægge hende når hun har været vågen ca 1,5 time-2 timer. Hvis vi putter hende før eller efter nogenlunde dette vågen-interval på 1,5 time er hun meget svær at få til at sove. Jeg tænker dog nu om de korte lure også kan skyldes at hun er for kort tid vågen nu hvor hun er blevet større?
Vi skal også til at finde en ny rytme nu hvor hun skal til at have mere mad. Indtil nu har hun fået mælk hver 3/4 time - typisk lige når hun vågner fra lur (undtagen den sidste flaske når hun sover til nat) og det har fungeret godt. Nu hvor hun er begyndt at få grød har vi lige skubbet flaskerne lidt så der måske er gået en ekstra time.
Hun spiser 1/2-1 dl pr gang. Hun er også begyndt at prøve at få lidt af vores mad hun selv får lov at spise med fingere, hvilket hun synes er helt fantastisk. Jeg tænker at vi også skal ændre dagsplan ift flasker (og så evt også søvn) nu hvor hun snart skal have flere måltider?
Bedste hilsner
Christine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.