Brev:
Hvordan får vi hende på eget værelse?
Kære Helen.
Hvordan får vi vores 2-årige datter til at falde i søvn om aftenen i sin egen seng?
Putteritualet pt.:
Når der er børstet tænder, skiftet ble og hun er kommet i nattøj, så læser vi godnathistorie i vores dobbeltseng, og så synger vi godnatsang(e), mens hun ligger i vores seng sammen med en af os forældre (der er skruet betydeligt ned for lyset). Og ja, så falder hun i søvn i vores seng og bliver løftet over i sin egen tremmeseng, som stadig står ved siden af dobbeltsengen. Hun sover for det meste hele natten i egen seng uden opvågninger, hvilket vi jo virkelig nyder godt af som forældre.
Men nu skal det være slut med at falde i søvn i vores seng - spørgsmålet er bare, hvordan kommer vi til, at hun falder i søvn i egen seng på eget værelse?
Hun er aldrig - som i aldrig - faldet i søvn i sin egen seng. Vi stoppede godnatamningen i en alder af ca. 1,5 år, og i stedet fik hun lov til at falde i søvn i vores seng med os ved sin side. Ved godnatamningen faldt hun som regel i søvn med brystet i munden og suttede sig altså i søvn.
Når vi prøvede - og prøver - at putte hende i egen seng i vågen tilstand, så græder hun rigtig meget og vil op. Man skulle tro, ...
... at hun ikke bryder sig om at være i sengen, men det er ikke tilfældet - kun når hun skal sove om aftenen. Hun vil gerne sidde og lege i sengen i dagtimerne med en bog eller sine bamser, men at ligge i sengen om aftenen og falde i søvn til natten kan hun slet ikke finde ro til.
Vores datter er rigtig glad for nogle bestemte bamser, som hun er tryg ved og som altid er ved hendes side, når hun skal sove. Sut har hun aldrig brugt.
Nogle gange vil hun gerne ligge halvt på vores mave for at finde ro, inden hun triller over ved siden af os i sengen. Andre gange kravler hun fuldstændig ind til én med kind mod kind. Til tider ligger hun også og nusser ens ansigt (de sidste to tilfælde er især sammen med mor). Hun er en rigtig “hyggetrold” i øjeblikket.
Vi vil gerne have hende flyttet på eget værelse, men har du forslag til, hvordan vi kan gøre det? Skal vi tage en kold tyrker og flytte sengen ind på hendes værelse fra den ene dag til den anden, eller er det bedre at lave tilvænning i vores soveværelse, hvor hun er vant til at falde i søvn, og så flytte tremmesengen på et senere tidspunkt? Det kan også være, du har andre forslag?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen,
forældrene.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.