Brev:
Gylp og uro
Hej Helen
Først og fremmest tusind tak for dine gode råd ang. vores store dreng - vi har fået nogle gode redskaber til at arbejde med de udfordringer vi har.
Dette spørgsmål drejer sig dog om det nyeste skud på stammen. Lillebror der nu er godt 5 uger gammel. Han blev flaskebarn efter godt 2 ugers forgæves forsøg på at få amningen til at lykkes. Storebror var også flaskebarn, så vi har lidt erfaring med det.
Vi har problemer med gylp og uro, som vi gerne lige vil have dine tanker omkring. Vi er i tvivl om det er normalt - for sådan gjorde storebror nemlig ikke.
Han får ca. 7 flasker om dagen med 100 ml. pr flaske. Han vejer lige nu 3700 g. Lige fra starten af har han ikke kunne finde ud af at sige tak for mad og blev derfor ofte forkvalmet og havde uro.
Vi var derfor (ifølge aftale med vores sundhedsplejerske) nødt til at begrænse ham i mængden og det hjalp også. Vi er så efterhånden landet på de 100 ml. Vi synes dog det er ret lidt i forhold til hans alder og størrelse.
Vi har forsøgt over nogle dage nu at sætte hvert andet måltid op til ca. 120 ml. Nogle gange går det super fint og andre gange virker han utilpas. Det viser sig især ved at han bliver urolig - har svært ved at falde i søvn og når han så falder i søvn bliver søvnen afbrudt ...
... af uro og rumsterren. Han gylper altid efter et måltid - ikke store mængder - men et slags overløb. Dette gør han både i vågen tilstand og når han er urolig under søvn - ofte flere gange. Når han har gylpet bliver han ofte mere rolig.
Han kan gylpe op til 3 timer efter et måltid - det synes jeg virker som lang tid.
Vi er meget opmærksomme på at få ham bøvset ordentlig af - men nogengange er det rigtig svært.
Han får lige nu Nan HA og Nan Sensilac (hveranden flaske). HA har sundhedsplejersken anbefalet og Sensilac har vi gode erfaringer med fra tidligere.
Han har nemlig også lidt vrøvl med maven - nogle gange virker det til at afførringen er lang tid undervejs (han presser) og der kan gå op til 2 dage imellem. Det er dog på ingen måde hårdt, når det kommer.
Han prutter rigtig meget og det giver også en del uro. Han kan indimellem pludselig bryde ud i voldsom gråd, hvor det er ret tydeligt at det gør ondt. Afførringen er grønt og lugter (ligesom prutterne) ganske forfærdeligt, men det har jeg hørt kan være pga Nan HA?
Det blev vist lidt kringlet men jeg håber det giver mening.
Vi leder efter lidt vejledning omkring om der er noget vi kan gøre anerledes eller ændre for at hjælpe ham til mindre gylp, uro og mavesmerter.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.