Brev:
Overgang til rigtig mad og barsel med far + det løse
Kære Helen
Tak for dit tidligere svar. Vi har nu samlet lidt til bunke, og kunne godt bruge dine input igen :)
Vi har læst din bog om gråd og trøst, og kan genkende mange punkter i forhold til såkaldte High need babies. Udover at han ikke sover mere end 30 min. Af gangen, bliver han nemlig meget hurtigt utilfreds i situationer, fx når vi placerer ham på maven/kravlestilling. Her brokker han sig højlydt i forme af Mange korte gråd på 5-6 sekunder. Her taler jeg til ham, og forsøger at aflede gråden med legetøj. Det hjælper i måske 10 sekunder af gangen, hvorefter han begynder at brokke sig igen.
Bør jeg i stedet tage ham op? Og evt. lave andre aktiviteter? Jeg laver dagligt 45 minutters forskellig motoriklege, men jeg forestiller mig også, at han gerne snart må kunne “lege” lidt selv - men jeg ved ikke om jeg bør håndtere det anerledes, når han nu bliver så frustreret. Han står pt. ofte på alle fire og rokker. Han falder dog på maven, hvis han løfter en arm og griber efter legetøj.
Generelt bliver han fortsat nemt ked af det, når han ikke er i hænder. Hvis jeg har bærer ham i armene - og ikke i sele eller vikle - er han næsten altid glad og tilfreds, og han smiler rigtig meget.
Vi er dog bekymret ...
... for hans sprog, idet han i de sidste 1 1/2 måned slet ikke har pludret så meget, som han gjorde i en kort periode inden. Han grynter, klynker og brokker sig en del. Han elsker når jeg synger for ham, så det gør jeg ofte. Derudover taler jeg med ham, når han er vågen (fortæller hvad jeg laver, hvad jeg ser på/tænker, stiller spørgsmål osv.) Når han en gang i mellem kommer med en slags pludren, efterligner jeg lyden og afventer hans “svar”. Men han følger ikke op. Hvad kan vi gøre for at hjælpe ham igang igen?
Vi vil derudover høre dig, om du kunne hjælpe med et forslag til hvordan vi håndterer overgang til rigtig mad, og “afvænning” af bryst ifm. at min barsel slutter. Vores søn fylder 6 måneder i morgen, og jeg skal tilbage på arbejde om 6-7 uger, hvor far tager over. Vi er i tvivl om, hvordan vi konkret vænner ham til mere mad og mindre bryst, og om det er realistisk at nå inden jeg skal tilbage på arbejde.
Jeg har overvejet, om jeg i en periode bør tage en længere frokost, og tage hjem for at amme midt på dagen. Vi har din bog om mad, og kan derfor tage udgangspunkt i den forhold til opskrifter. Han får pt. grød én gang dagligt.
Beklager den lidt rodede fremstilling!
Venlig hilsen
en bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse, længde og farve.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår, som er udviklet, da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det hår, som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.