Annonce

Annonce

Svar: Natteroderi - 5 mdr.


10. august 2005

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sally

Umiddelbart synes jeg at jeres dagsrytme lyder god. Jeg synes dog at det ville være godt, hvis du kunne få ham til at spise lidt mere i løbet af dagen.

Du skriver at din dreng er knap 5 mdr gammel og sammenlagt får han ca 650 ml erstatning. Det synes jeg umiddelbart er i underkanten. Det ville derfor være godt, hvis han kunne spise lidt mere sen aften, altså kl 23, som I også forsøger. Men det kunne også være godt, hvis han fik en flaske efter at have spist sin risgrød, altså før han skulle sove til middag.

Jeg tror derfor I skal forsøge at få lidt mere mælk i ham og at det vil kunne ændre lidt på hans nattesøvn. Samtidig må jeg så også sige at jeg jo ikke kan se ham og derfor ikke vurdere, hvordan han trives. Nogle børn spiser jo ikke så meget og trives godt med det:o)

Den natlige uro kan skyldes flere ting. Det er oplagt at det bl.a. handler om tryghed, da du beskriver at han falder til ro, når han ligger hos jer. At han er glad for sin sut er rigtig godt. Prøv at trække en stofble igennem sutten. Det kan gøre at sutten bedre kan blive liggende ved munden, fordi bleen støtter sutten lidt og samtidig kan bleen også være med til at give lidt tryghed, fordi han mærker at han 'støder ind i noget'. Samme effekt kan I prøve at lave med dynen, ved ...


Annonce

... at svøbe ham lidt, så han fornemmer noget nær sig.

I skal dog også være opmærksomme på at han drømmer meget og i drømme godt kan både klynke, spytte sutten ud, lave suttebevægelser som er han sulten osv. Men han gør det i søvne. Derfor kan det nogle gange være en rigtig god idé bare at stryge ham lidt over håret eller vugge ham blidt, nu hvor han ligger i sin seng ved siden af (det lyder dejligt:o)), men ikke begynde at rumstere for meget rundt med ham, så han vågner mere op. Stille og roligt få ham til at sove videre.

På sigt er det uhensigtsmæssigt hvis han får sutten hver gang han klynker. Man taler om den vanebetingede afbrudte søvn, hvor børn netop vågner fordi de har fået den vane - når jeg taber sutten, så vågner jeg op i forventningen om at mor putter den i munden igen. Er han ked af det skal han naturligvis have sutten, men en gang imellem kan det måske være nok med en beroligende hånd, så han kan mærke og dufte at du er der.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Han er stadig så lille at han har brug for trygheden og det at I er omkring ham hele tiden. Tingene ændrer sig i takt med at han bliver ældre.

Det der ellers kan anbefales for jer og en dreng i hans alder er de mere faste rutiner for dagen og det er I allerede godt igang med. Fortsæt derfor roligt videre:o)

Held og lykke med ham.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annonce