Annonce

Annonce

Svar: Op i armene ved putning til nat


20. juli 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Jannie

Tak for dit brev og rigtig godt, at du skriver tilbage :) Dejligt at høre, at I kunne bruge mit sidste svar, og hvor er det bare godt gået! Lillepigen har lettere ved at overgive sig til søvnen og sover langt bedre nu, og I har fået mere ro på. Bibehold endelig den gode gænge!

Og ja, naturligvis må du tage hende op, når du fornemmer, at hun har behov for ekstra tryghed og ro, for at kunne slippe dagen og overgive sig til søvnen. Hun er motorisk rigtig godt igang, og det gør det ekstra svært for hende at koble fra - og her hjælper fysisk kontakt og nærhed ofte. Når du tager hende op, så hjælper du hende med at holde sammen på sig selv - fysisk, men det virker ofte også mentalt - så hun får slappet af og netop finder ind i søvnen. Det er så fint.

Det, du skal være opmærksom på er, at hun ikke begynder at skulle være i favn hele tiden for at kunne sove. Det er stadig godt, at du forsøger at putte hende i sengen (eller barnevognen om dagen), så hun lærer at sove på afstand af dig og lærer at forbinde sin seng med stedet, hvor hun skal sove.

Det er også godt at medtænke, at du måske kan hjælpe hende til fysisk ro, uden at hun kommer op i armene. ...


Annonce

... F.eks. kan det nogle gange hjælpe, hvis du kan samle og holde hendes hænder på brystkassen, så hun ikke kan "ligge og flagre" med armene og på den måde holder sig selv igang. På samme måde som selen i barnevognen er med til at give hende fysisk ro, så kan du også nogle gange med dine hænder hjælpe til fysisk ro der, hvor du ønsker, at hun skal sove.

Nogle børn har også glæde af et lidt tungere tæppe eller en dyne med kugler, lidt tyngde eller andet, at blive puttet i en sovepose, som er med til at give dem følelsen af at blive holdt osv. Andre børn bliver dog irriterede af dette og frustreret over, hvis de ikke kan skifte stilling under søvn og hos jer tænker jeg, at det er vigtigt at finde balancen. Netop fordi hun motorisk er så aktiv, så har hun naturligt brug for at kunne skifte stilling, når hun sover, og vil føle sig hæmmet, hvis I begrænser hende - men modsat kan hun også have brug for at føle sig holdt for at sove....


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Så at hjælpe hende med at føle sig holdt ved indsovning, men give hende mulighed for stillingsskift undervejs i søvnen vil måske være det, som hjælper hende (og jer) bedst på sigt :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce