Brev:
Opvågninger om natten
Hej Helen
Tak for dit svar til mit seneste brev vedr. putningen om aftenen og om natten.
Vi har siden da ændret i aftenrutinen, og jeg har faktisk droppet amningen til natten, og nu putter far hvor vores datter får flaske i sengen, og herefter siger han godnat og går ud, og så ligger hun og snakker sig selv i søvn. Ingen gråd og helt roligt. Det er så skønt, og det fungerer rigtig godt! :)
Jeg har nu et par opfølgende spørgsmål, lidt i forlængelse af sidste brev, som jeg håber at du vil komme med dit syn på.
Vi kæmper stadig med at hun vågner om natten og har svært ved at sove videre, og jeg er lidt i syv sind over hvordan jeg skal tackle det, for jeg vil helst ikke skrue op for amningerne, alene af frygt for at det bliver en dårlig vane for hende.
Første gang hun vågner (ved 23-00 tiden) ammer jeg hende og så sover hun videre, og så vil jeg helst ikke amme hende igen, men når hun så vågner anden gang, ofte allerede efter 3 timer, og jeg har forsøgt at få hende videre i søvnen på alle andre tænkelig måder i 1-2 timer, hvor hun falder i søvn flere gange, men vågner idet jeg er kommet ind i vores soveværelse og lagt hovedet på puden, og så er det op igen og starte forfra, så ender jeg ofte med at amme hende igen. Herefter falder hun enten ...
... i søvn med det samme jeg lægger hende tilbage i seng, eller også kan hun ligge og snakke lidt og rode rundt, og til sidst give op.
Mit spørgsmål er lidt om jeg bare amme løs i denne periode fordi, det er det hun har brug for? For jeg har som sådan ikke noget imod at amme hende flere gange om natten, for jeg er jo alligevel stået op, og hvis det kunne få hende hurtigere videre i søvnen, er det jo dejligt, men jeg vil virkelig nødigt, at det så fortsætter, og bliver en dårlig vane, hvor hun hver nat igen vågner hver 3. Time. Især når hun nu i så lang en periode kun er vågnet 1 gang hver nat fra 19-07.
Derudover så er jeg også lidt i tvivl om det med at give hende flasken i sengen, om det ikke også på sigt bliver en dårlig vane? Eller hvordan, og hvornår vi så skal fjerne den?
Og et sidste spørgsmål ang. mængden af mælk. Jeg har spurgt til det tidligere, men nu er jeg blevet i tvivl igen, da vi har ændret lidt herhjemme.
Nu får hun 1 ske pulver i sin grød til morgenmad.
En kop med 1 ske pulver og vand til frokost. (Hun får ikke længere mos da hun ikke gider det mere)
Amning til middag
En flaske på 210 ml vand og 7 skeer til nat
1-2 amninger om natten.
Det er jo svært at vide hvor meget hun får fra mig, men lyder det af nok?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
Viden om børn:
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.