Brev:
2,5 årig skaber familie splid
Kære Helen,
Overskriften lyder nok lidt hård. Det er ikke sådan ment, men det er ved at udvikle sig til en reel udfordring.
Vores datter på 2,5 har set sig sur på enkelte familiemedlemmere. Det drejer sig især om morfar og om moster.
Først om morfar:
Morfar er kommet hjemme hos os 2-3 morgener om ugen siden hun var helt lille. Hun er begyndt, og har gjort det de sidste 5-6 måneder, at blive vildt gal når han kommer. Hun råber ‘Morfar ikke være her’ ‘mig ikke lide morfar’ , ‘morfar gå’
Vi har fra dag 1 af sagt at det må hun ikke og forsøgt at snakke med hende om morfar bliver kede af det, og at alle må være her.
Det sidste stykke tid er hun så blevet sendt ned på sit værelse, fordi hun skaber sig helt vildt over det. Ikke en metode vi normalt bruger, da vi prøver at være mere dialogbaseret, men ikke kan trænge igennem på dette punkt. Det er lidt ambivalent, fordi vi vil hellere ikke reagere for hårdt, sådan så hun forbinder morfar med noget negativt. I dag resulterede det så ...
... i, at Morfar blev rigtig ked af det, og måtte gå.
Det skal lige nævnes at når han er her, så snakker han meget i telefon - fordi han er på arbejdet - og han er ikke ligefrem typen der sætter sig og leger på gulvet som feks farmor. Men han vil hende rigtig gerne.
Det er så den samme historie med Moster. Men det har det været i et års tid, men bliver også værre og værre. Så snart hun ser moster siger hun ‘Min mor, min far, min lillebror’.
Vi har indtil nu godt kunne håndtere det, men hun er så grov overfor folk og selvom de er voksne, så kan vi se og mærke de bliver kede af det, og ikke har lyst til at komme på besøg. Det skaber lidt familie splid.
Hun fik en lillebror for 5 mdr siden, og har ikke udvist jalousi. Nærmere sygelig forelskelse. Det er også ham hun kalder på når hun er ked af det og den første hun spørger efter. Kan det have betydning ?
Vi vil gerne have nogle råd til hvordan vi skal tackle det bedst.
På forhånd tak,
Hilsen en mor, der prøver at have overskud
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.