Brev:
Natteopvågninger og uro
Hej Helen, tak for dit svar.
Vi er i fuld gang med grød og mos og det spiller, han spiser alt hvad han kan komme i nærheden af og har ikke fået problemer med fordøjelsen. Jeg ammer ham dog stadig efter begge måltider, da jeg er bange for at produktionen svinder og supplerer stadig med en flaske til aften.
Jeg ved at hans søvncyklus har ændret sig (han er lige netop fyldt 5mdr) og at han vågner hver 2. time om natten er normalt. Jeg har ved at eksperimentere lidt fundet ud af at jeg sagtens kan lade ham ligge hver 2. gang og selv finde søvnen igen og således kun amme ham hver 4. time. Nogle gange skal jeg lige hjælpe lidt med et stillingsskifte, men ellers holder ...
... jeg fingrene væk. Det er fremskridt!
MEN han moser rundt og larmer, pruster, trommer, skraber i madrassen op til at han vågner i ca 20min og dernæst bruger 10 ligeså urolige minutter på at finde søvnen igen. Så selvom han ikke skal ammes, ender jeg med at være vågen hver 2. time.
Er der noget jeg kan gøre for at han ikke er så motorisk urolig om natten?
Jeg synes det er lige tidligt nok at han skal sove på eget værelse og jeg er heller ikke sikker på det hjælper på at jeg får sovet mere. En babyalarm vil jo også vække mig og uden alarm skal han sætte i et større hyl for at jeg hører ham gennem væggen. Så er han først rigtig vågen...
Tips er kærkomne.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.