Annonce

Annonce

Svar: Vores datter på snart 4 måneder vil ikke i barnevognen


13. juni 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev og tillykke med den lille datter - og velkommen til :) Det lyder som om, at du har fulgt lidt med på sidelinjen og det er dejligt, at du selv har fået lyst til at skrive. Jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig :)

Du fortæller, at jeres datter er født som stjernekigger, og du fortæller også, at hun kun sover på maven og altid har gjort det - både hos jer, i sin seng og også i sin barnevogn. Og min umiddelbare tanke, når jeg læser din beskrivelse er, at der godt kan være en sammenhæng her.. altså at jeres datter har svært ved at sove på ryggen på grund af nogle spændinger, låsninger og lignende i ryg, nakke, skulder, bækken...

Det er derfor rigtig godt, at I har fået hende behandlet af en osteopat, som har løsnet op for alle spændinger og låste led, det vil forhåbentlig hjælpe. Det er vigtigt, at jeres datter sover på ryggen for at forebygge vuggedød..

Når hun trods behandling stadig foretrækker maveliggende stilling, så er det måske fordi hun har vænnet sig til dette. Det har været måden, hun har sovet på fra begyndelsen, og det er naturligt meget svært pludselig at lave om. Derfor er det naturligt også svært pludselig at vænne hende til at sove i barnevognen, og som du selv nævner, så har hun indtil nu ikke sovet i sin vogn, fordi det har været for koldt. Hun er altså vant til at falde i søvn i jeres favn, vant til at falde i søvn på maven, vant til at blive vugget i jeres arme osv. og det er meget svært pludselig at ændre. Det er dog en rigtig god idé at forsøge.

Jo mere genkendelighed I kan skabe, jo bedre er det. Det betyder, at du skal forsøge at bruge de samme putterutiner og ritualer, når du putter hende. Det kan være samme dyne, putteklud, kærtegn, godnatsang osv. Ligesom hun naturligt skal gøres klar til putning på samme måde, ren ble, nattøj osv. Det kan også være en god idé, at du bruger en sovepose og starter med at putte hende i denne indenfor og derefter flytter hende over i barnevognen. Puttet i en sovepose vil skiftet mellem favn og barnevogn ikke føles så stort. Så at vænne hende til en sovepose først, og derefter ...


Annonce

... vænne hende til barnevognen kan være en måde for jer at løse det på.

Det kan også nogle gange være en idé at tage barnevognen indendøre og vænne hende til at sove i den først, evt. tage barnevognskassen af, måske stille den i tremmesengen, så hun vænnes til barnevognskassen, der hvor hun plejer at sove og gradvist så også kan finde ud af at sove i den udenfor. Fordi den så er tryg og genkendelig.

Hu er for lille til at sidde, de fleste børn kan først sidde omkring 6 måneders alderen, så tiden vil naturligt arbejde for jer her. Når hun kan begynde at sidde, så må du meget gerne sætte hende i barnevognen og trille hende en tur. Når du begynder at kunne lade hende sidde op, så kan det være med til at lære hende at sove imens hun er på ryggen. Det er også meget vigtigt, at hun har barnevognssele på, så hun ikke risikerer at falde ud af sin barnevogn, og det er derfor nødvendigt, at hun er på ryggen og ikke på maven...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil også anbefale dig, at du allerede nu begynder at lægge dig med hende i dobbeltsengen og ammer hende liggende. På den måde kan du også vænne hende til at hun ikke behøver falde i søvn i din favn og ikke skal vugges i søvn, men netop godt kan falde i søvn liggende stille. Og samtidig vil det også være en god måde at vænne hende til at sove på ryggen, så I kommer væk fra den maveliggende stilling. Du fortæller, at hun altid falder i søvn i jeres arme, eller når du ammer hende, og det vil derfor være rigtig godt, at du nu begynder at lægge dig med hende. Det vil være trygt og dejligt for hende, men samtidig lærer hende, at hun godt kan ligge ned, når hun skal sove. Du skal dog være opmærksom på, at hun ikke må kunne trille ud af din seng, så det skal være sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Det lyder super fint med de tre lure dagligt, og det sene puttetidspunkt er helt normalt for alderen. Det vil være super, at du lader amning indgå som en fast del af putteritualet, så hun altid får mælk, før hun skal sove, men prøv som sagt at amme hende liggende, så hun vænnes til dette nu :)

Jeg håber, at ovenstående hjælper jer lidt videre på vej, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce