Annonce

Annonce

Svar: Fra 3 til 2 lure - 6 mdr.


9. juni 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære I.

Tak for dit brev og fine spørgsmål om lure og antallet af lure :)

Det er vigtigt, at du giver din dreng lov til fortsat at sove 3 lure dagligt. Han trives rigtig godt med den nuværende rytme, og hvis han skal undvære dagens 3. lur, så vil eftermiddagen blive alt for lang for ham, han vil blive overtræt og ked af det og komme til at mangle søvn. Det er der ingen grund til :)

Så længe din dreng ikke kan være vågen i mere end et par timer, før han skal puttes igen, så længe vil han have brug for den 3. lur. Så længe han står op af sin middagslur allerede kl 13-14.. så længe vil han have behov for den 3. lur. Selvom du kan læse, at mange børn springer den 3. lur over i 6-7 måneders alderen, så er det ikke alle børn og det afhænger helt af deres rytme og tidspunkter for søvn om dagen. En del børn har stadig 9 måneders alderen glæde af en powernap sidst på dagen, og det er helt okay.

I takt med at din dreng bliver ældre, så vil du sandsynligvis begynde at kunne fornemme, at hans vågentid bliver længere. Han vil blive mere og mere aktiv, bruge sig selv mere og mere både motorisk og mentalt, og i takt med at hans vågenperiode bliver længere, vil hans puttetidspunkter naturligt flytte på sig. Det vil sige, at hvor først lur lige nu ligger kl 08, så vil dette måske flytte sig og blive til en formiddagslur omkring 9.30 - og på samme måde vil tidspunktet for middagsluren også ændre sig, så han begynder f.eks. at sove middagslur fra kl 13.30-15... og det vil så igen gøre, at dagens 3. lur begynder at kunne undværes.

Nogle ...


Annonce

... gange vil man også opleve, at han ændrer rytme, så hans formiddagslur bliver dagens korteste lur og middagsluren bliver længere og det kan også gøre, at han begynder at stå senere op af sin middagslur og derfor kan undvære dagens sidste powernap. Det er dog ikke sådan hos alle børn, nogle børn bibeholder rytmen med den lang formiddagslur og en kortere middagslur, og det må han også gerne. Da jeres dreng sover lang formiddagslur, kort middagslur og lang 3. lur kan det også være, at han på sigt vil "smelte" middagsluren og den 3. lur sammen, så han begynder at sove lidt senere og samtidig vil sove lidt længere til middag og på den måde kunne nøjes med to lure dagligt.

Du er derfor nødt til at se tiden lidt an, og se hvordan hans rytme generelt ændrer sig og hvad der sker - og først der overveje at trappe ud af dagens 3. lur. Indtil videre har han brug for denne lur og skal have lov til at sove der :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du fortæller, at han sover igennem fra kl 20 til næste morgen tidlig, og det er super dejligt for jer begge. Du skal dog være opmærksom på, at i takt med at hans indtag af skemad stiger i løbet af dagen, så kan han godt få behov for at få dækket en del af sit væskebehov om natten - mange børn vil derfor få behov for en drømmeflaske igen, også selvom han har kunne undvære den tidligere.. bare så du er forberedt eller undrer dig over, hvis han pludselig begynder at vågne. Det kan være et helt reelt behov for at få sin drømmeflaske og dermed den ekstra væske/mælk :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Kravlegård - køb af kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.

I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce