Brev:
Udfordringer med søvn - 2 mdr.
Kære Helen,
Så skriver jeg til dig igen. Vi kom desværre aldrig til at trappe ud af vugningen, da en anden udfordring kom i vejen. Lille A er nu 12 uger gammel og for 2 uger siden ændrede hendes søvnmønster sig fra at kunne sove tilfreds i slyngevuggen på dagtid og delvist om aftenen/natten til at være mere og mere afhængig af os. Fra omkring kl. 14 vågner hun kort tid efter at vi har puttet hende i slyngevuggen. Et typisk scenarie er;
Hun vugges til hun lige er ved at falde i søvn og lægges over i slyngevuggen hvor hun falder i søvn. (Stadig med motor)
Hun vågner efter 45 min, og vi forsøger at hjælpe hende videre i søvnen. Dette lykkes, men kun kortvarigt. Hun vågner typisk igen efter 5-10 minutter og skal herefter hjælpes videre. Vi har tidligere kunnet få hende videre i søvnen i slyngevuggen, men dette er nu helt umuligt. Vi tager hende derfor op efter nogle forsøg og vugger hende i armene vha pilatesbold i et mørkt, køligt rum og forsøger at lægge hende igen. ( Det er også her slyngevuggen er) Dette kan gentage sig helt til næste amning.
Dette har tidligere været en aften-ting når hun er ved at være træt, men tidspunktet for hvornår ovenstående begynder har flyttet sig til tidligere og tidligere på dagen nogle dage fra kl 11 om formiddagen, hvor søvnen bliver kort og afbrudt. Om aftenen fortsætter dette også længere end tidligere nogle gange til kl 00-01 om natten, hvor min mand har hende. Ofte med hende i favnen i sengen, men hun vågner nemt ...
... så snart hun ikke er i bevægelse. Om natten kan hun sove stille i sengen fra kl 01-05 ca. afbrudt af amninger ca hver 3. time. Vi svøber hende hver gang i et svøb fra Ergobaby, som vi synes giver hende ro.
Sundhedsplejersken mener hun er en fremmelig baby, som tidligt har lært at holde hovedet selv og nu kan stå længe på albuerne uden at synke sammen. Hun har konstant øjenkontakt når hun er vågen og vil være med i alt. De mener dette er en forklaring på at hun kan have sværere ved at sove.
Vi har været til kiropraktor som vurderer hende særdeles anspændt i nakke og ryg som tidligere, men usikkert om hun er dette pga vugningen eller om hun vågner pga anspændtheden?
Vores sundhedsplejerske mente til en start det kun var en fase, og anbefalet os at give hende den nærhed og bevægelse hun havde brug for. Nu, 14 dager senere, er hun enig i at denne situationen ikke rigtig er holdbar, og har foreslået indlæggelse på børneafdelingen. Vi synes dette virker noget voldsomt, men ved samtidig ikke hvordan vi skal komme os ud af denne situationen og videre. Vi er usikre på hvordan vi kan bryde dette? Er det vores puttemetoder som er skredet ud og nu er hovedproblemet eller blot alderen? Vi har brug for at vide om vi skal gøre noget helt andet for at bryde det uheldige mønster, feks at tage en ”kold tyrker” og få hende til at sove i barnevognen eller om vi lige nu blot skal holde ud i håb om at det vender om få uger?
Glæder mig til at høre fra dig.
Venlig hilsen
E
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.