Annonce

Annonce

Brev:

Udvikling og søvn - 3 mdr.


12. maj 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Udvikling og søvn - 3 mdr.

Hej Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig om nedenstående, men har nogle opfølgende spørgsmål og informationer.

Vores dreng er, som før skrevet, 3 mdr. i dag, 64 cm og 6,8 kg. Han bliver ammet fuldt.

Søvn: vores dreng sover utrolig uroligt om natten (hovedet skifter fra side til side, armene vifter op og ned, benene tages op og ned), men han ligger med lukkede øjne - dog åbnes de nogle gange. Det hjælper nogle gange at holde hans hænder fast med en hånd, men det kan vi jo ikke gøre hele natten. Han synes ikke længere det er rart med svøb. Han har sådan set ligget så uroligt siden han blev født og jeg er for det første bekymret for om han nogensinde kommer til at sove roligt? Men også om han overhovedet sover under denne her aktivitet og om han får søvn nok? Og god nok søvn?

Er det normalt med så ...


Annonce

... meget aktivitet natten igennem?

Han sover ved siden af os i sengen. Nogen gange tidlig morgen, får han lov at sove i mine arme/skød og så sover han meget mere roligt, men kan vi jo naturligt ikke gøre om natten.

Udvikling: jeg skrev tidligere, at han ikke har fundet sine hænder. Du skrev bl.a. at sutte på sine hænder, som et tegn på at man har fundet sine hænder. Min søn sutter ivrigt på sine hænder, men min bekymring går på, at han ikke rækker ud efter legetøj eller kigger på sine hænder. Hvis han ligger under et aktivitetsstativ dasker han nogle gange efter ophæng, men ikke bevidst (kigger fx væk fra hvad han dasker til tilfældigt med sine hænder og fødder). Skulle han ikke kunne bruge sine hænder mere bevidst nu ift hans alder? Eller er det først senere? Er der grund til bekymring?

Bedste hilsner
Liv

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


24. januar 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnens matematik

Kære Helen Vores datter er nu næsten 4 måneder gammel, og jeg oplever, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce