Svar: Natrytme og amning
Kære N
Tak for dit brev :)
Ja, det er helt okay, at du ammer, når din datter puttes og igen kl. 21 og kl. 02/03... Din datter kender ikke klokken, og det fungerer rigtig godt for jer begge med amningerne på disse tidspunkter - og det er helt perfekt, at du ikke også ammer kl 06, men at I her står op og starter dagen med morgengrød. Når amningen ligger kl 02/03, så påvirker den ikke hendes indtag af morgenmad, hvilket den jo godt kunne gøre, hvis du ammede kl. 05, så det er positivt, og din datter får ikke mere mælk, end hun har behov for i forhold til sin alder - det er kun tidspunktet, som er anderledes, men det er som sagt okay :)
Når hun bliver 8-9 måneder gammel, så vil jeg normalt anbefale at trappe ud af den tidlige morgenamning, og at hun i den alder ammes 3 gange i døgnet - før middagslur, aften og sen aften. I stedet kan hun i den alder tilbydes et godnatmåltid, som vil ...
... mætte hende lidt ekstra til natten, og hun vil derfor sandsynligvis forholdsvist let kunne vænnes til at undvære den ene amning... Jeg tænker umiddelbart, at det sandsynligvis vil gå fint med at undvære brystet om natten...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når det så er sagt, så må I se, hvordan hendes amninger kommer til at ligge på dette tidspunkt, for hos jer vil det måske være hensigtsmæssigt, at hun ikke både ammes kl. 19.30, og igen kl. 21, men måske sover et længere søvnstræk om aftenen og derfor stadig ammes kl. 02 og sover videre, - og det må hun også gerne :) Nogle børn sover deres længste søvnstræk om aftenen, og andre sover det om natten... Det kan altså godt være, at hun fremadrettet vil trives bedst med at springe amningen kl 21 over og ikke amningen kl 02, men det må tiden vise :)
Lige nu er det rigtig fint, at du gør som du gør - og som udgangspunkt skal du ikke ændre noget, som fungerer for jer alle tre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.