Brev:
Søvnmønster 1,5 år
Kære Helen.
Tak for en skøn brevkasse, som jeg ofte har fundet hjælp og gode råd i 🙏
Nu har jeg selv brug for lidt hjælp.
Vores søn på 1,5 er pt. 1-1,5 time om at falde i søvn om aftenen og til det har jeg et par spørgsmål:
1) Han vågner typisk kl. 6.00 og afleveres i dagpleje 7.45. Han sover typisk middagslur på 2,5 time og vågner omkring 14.30-15.00, hvor han hentes. Vi spiser til aften kl. 17.00 og han får et nattemåltid igen kl. 18.30 - han spiser altid rigtig godt til alle måltider.
Han er en super aktiv dreng, der brænder rigtig meget krudt af om dagen, samtidig er han enormt nysgerrig og udforskende.
Vores problem består i, at han de fleste aftener først sover kl. 20.30, selvom vi går ind med ham kl. 19-19.30. Når han sover, gør han ...
... det til gengæld også til næste morgen!
Vi vil ikke vække ham fra middagslur, for den har han brug for.
Jeg husker at du tidligere har givet en “vejledning” i hvornår børn “bør” være klar til at sove til natten ift. den øvrige dagsryme - kan du hjælpe mig her?
2) Vi har altid siddet hos vores ældste indtil hun sov og gør det også med vores søn. Vi vil helst ikke gøre forskel med mindre det kan bidrage positivt til vores søns nattesøvn.
Mit spørgsmål går derfor på; hvis han bare fjoller, snakker osv. mens vi er hos ham, tænker jeg det måske ville virke at gå ud og selvfølgelig komme når han kalder. Vil det give ham samme tryghed at vi kommer når han kalder, som det vil, at vi er der indtil han sover?
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Verdens heldigste mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.