Annonce

Annonce

Brev:

Vågner under lur og om natten


19. april 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Vågner under lur og om natten

Hej.

Jeg har nu en stor dreng på 7 måneder. Han bliver sjovere og sjovere, men jeg har lige nogle spørgsmål og tanker jeg vil dele med dig.

Vi er ved at have fået en rigtig fin rytme. Den har dog rykket sig lidt den seneste uges tid. Hans døgn ser nogenlunde sådan ud:

6:30 vågner
7:15 får havregrød med frisk frugt til at gnave af og vand af kop
9:30 formiddagslur (sover normalt mellem 1,5-2,5 time inklusiv opvågninger hvor han skal trilles)
12:00 grøntsagsgrød, bondebrød med forskelligt pålæg og vand af kop
14:00 170 ml MME og puttes til lur (sover normalt mellem 1,5-2,5 time, afhængig af hvor lang hans formiddagslur var).
16:30 frugt og evt. Lidt bondebrød og vand af kop
18:00 stort set det samme aftensmad som os, som vi moser med ca 20 ml MME. Han får også noget at grætte i selv og vand af kop.
20:00 bliver puttet med 200 ml MME ( her opstår problemerne så, men det uddyber jeg senere).
Mellem 24:00-02:00 får han 200 ml MME
Ca kl. 6 får han 100 ml MME.

1. Får han nok MME i døgnet? Han drikker ikke altid hele flasken. Han får måske i gennemsnit 600 ml. I døgnet.

2. Til hans formiddagslure vågner han ALTID efter mellem 30-45 minutter hvor han SKAL trilles med i mellem 5-30 minutter for at sove videre. I den seneste uge har dette været rimelig nemt, da vi har været i sommerhus og han har kunne sove på terrassen. Men om lidt skal vi hjem til vores lejlighed på 2. Sal. Der plejer han at tage sin formiddagslur i sengen, da det er for bøvlet at rende op og ned af trapperne hele tiden til to lurer. Så der kommer han altid op efter de ca 45 min. Men han kan jo godt sove videre. Har du et råd til hvordan han får sig selv videre i søvnen? Han bliver puttet i klapvognen (city elite) i vågen tilstand og kan nemt falde i søvn uden at den triller. Så synes ikke at han burde blive "overrasket" over noget.

Vi har også problemet om eftermiddagen, men der er det kun måske 90 procent af gangene at han vågner, hvor den med formiddagsluren er helt sikker. Når man har fået ham til at sove igen vågner han ofte flere gange efterfølgende hvor man også kan få ham videre i søvnen ved at trille. ...


Annonce

...

3. Han er meget tæt på at begynde at kravle. Han kan komme op på fire og står og rokker frem og tilbage. Det mener han også at han skal øve sig på ved puttetid. Når han er ved at være træt ved 20-tiden gør vi som vi plejer og putter ham i sin sovepose, lægger ham i tremmesengen og spiller det sædvanlige musik. Så får han flasken i sengen. Men nu vil han bare ikke længere have hele flasken eller sove, da han har for travlt med at komme om på maven og op på alle fire. Det kan nemt tage 30-60 minutter at putte ham.

Efter en halv time plejer vi at tage ham op lidt i ca 10 min. Derefter får han lidt af flasken igen og så falder han hurtigt i søvn. Men så falder han jo bare først i søvn 20:30/20:45, hvilket jeg tænker er lidt sent? Men til gengæld sover han så de tre kvarter længere i den anden ende. Hvad gør vi? Skal vi vente med at putte ham til 20:30 og indse at hans rytme bare er blevet rykket. Men hvad så hvis han starter på samme nummer der og så først falder i søvn 21:15? Eller er det bare en fase og skal vi holde fast i kl. 20:00-putningen, hvor han tydeligvis virker træt og så forsætte som vi gør?

4. Han er begyndt at vågne flere gange om natten. Han får kun de to flasker om natten og det er han helt tilfreds med, men han har flere gange brug for sutten eller at vi bare lige er der. Vi tager ham aldrig op og han falder oftest hurtigt i søvn igen. Er det normalt nok, at de sover ret uroligt i den alder? Hvor længe varer det? Jeg har en ide om at det bare er meget motorisk uro. Han sover som tidligere nævnt i en sovepose, og det har han gjort længe, da han ellers sparker dynen op over hovedet og det er jeg ikke helt tryg ved. Posen er ret stor, så der skulle være god plads til at bevæge sig i. Han sover i tremmeseng på sit eget værelse og har gjort det i en måned. Det fungerer rigtig godt. Nu har vi så været i sommerhus. Men her har han sovet i en weekend med gode madresser også på eget værelse, så det burde ikke have gjort nogen forskel. Han virker ganske tryg og tror ikke det er pga utryghed han vågner.

Håber du vil dele dine tanker med os.

Med venlig hilsen
Mor og far til Axel.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex

Mellemmåltider børn

Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce