Svar: Vil gerne skifte anden modermælkserstatning
Kære Randi
Tak for dit brev og stort tillykke med de to små :)
Du fortæller, at dine børn er født i uge 27+4 og de er dermed født mere end 12 uger før termin. Børn der fødes før 28 fulde svangerskabsuger, hører til det man kalder for ekstremt tidligt fødte børn...
Det er vigtigt, at dine børn får tilstrækkeligt med mælk, og det er også vigtigt, at de kan optage næringen fra den mælk, du giver dem. Du fortæller, at de begge har tabt sig, og ikke har ret meget energi, og du fortæller også, at din dreng spiser mindst af de to - og måske spiser han mindre end sit udregnede behov... :(
Man kan købe erstatninger, som er beregnet til fortidligt fødte børn, og det vil man normalt anbefale til så for tidligt fødte børn, som I har. Måske har de fået dette tidligere...? De to erstatninger, som du giver dem, NAN HA og NAN Sensilac er fine erstatninger, men de er beregnet til børn født til tiden, og selvom dine børn har nået deres termin nu, så kan det godt være, at de har brug for en den type mælk.
For tidligt fødte børn, især børn født før 32 uge, har brug for ...
... ekstra protein, vitaminer og jern - jeg går ud fra at du er orienteret omkring dette :) En præmatur modermælkserstatning har et proteinindhold og en optimal fedtsyresammensætning, som passer præcist til børn, der er født før tid... Disse erstatninger købes på apoteket, og det kunne f.eks. være PreNAN modermælkserstatning.
Det er vigtigt, at dine børn tager på, at de trives, udvikler sig, og de må ikke virke sløve eller på nogen måde virke til at mangle energi. Derfor er min anbefaling, at du kontakter den neonatafdelingen, hvor I har været indlagt og drøfter situationen med dem. Det er vigtigt, at dine børn får den mælk, som er nødvendig for at de trives, og det er lægerne på neonatalafdelingen, som bedst kan vurdere, hvilken type mælk, der vil være bedst til netop dine børn.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal ikke være bange for at ringe eller utryg ved situationen netop nu, fordi Corona stadig er i Danmark.. Du kan roligt kontakte neonatalafdelingen for at få den korrekte hjælp og støtte :)
Håber du kan bruge dette videre, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie videre frem :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.