Annonce

Annonce

Brev:

5 uger - amning, søvn og gråd


6. april 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

5 uger - amning, søvn og gråd

Kære Helen,

Det gik ikke lang tid før et nyt spørgsmål dukket op. Og det kan nok ses som en fortsættelse på mine sidste spørgsmål angående søvn og amning.

Amningen og søvnen blev umiddelbart bedre; vores datter tømte brystet ved hver amning, sov længere strækker ad gangen. Og hun kan sove selv i slyngevugge. Vi har nu været ved sundhedsplejerske, som mistænkte at vi har overfodret vores datter ved at lægge hende til for hyppigt og at hun derfor har taget lidt rigelig på i vægt, og hun mente dette nok var en bidragende faktor til maveknib. Hun anbefalet derfor amning hver 3. time, og sut. Det har til tider været hårdt, men mesteparten af tiden, har 3 timer passet med vores datters behov. Det er simpelthen vi som har tolket hendes signaler forkert.

Dette fungeret i nogle dage, indtil i går. Efter amning kl. 12, fik hun ondt i maven, og kunne slet ikke falde til ro. Hun skreg og græd til og fra indtil kl. 23, kun afbrudt af amning og søvn. Som du sagde, vi holdt os til et par måder at trøste på, og efter 20-30 minutter faldt hun til ro og sovnet. Dog vågnet hun igen efter kort ...


Annonce

... tid (ikke af sult), og var fortsat ulykkelig. Dette gentog sig gennem hele eftermiddagen og aftenen. I nat har jeg holdt hende ved det mindste tegn til opvågning, dette for at undgå yderligere træthed.

Hun vågnet i dag, grædende, mulig med maveknib. Ammet i 6 minutter, skiftet og svøbt og ammet i yderligere 5 minutter. Helt rolig efter amningen. Totalt var hun vågen i 40 minutter. Hun faldt initialt i søvn, men vågnet efter 10 minutter, helt ulykkelig og utrøstelig. Efter 2 timer med hurtige skift mellem skrig og græd, gabe og kortvarig ro, la jeg hende til brystet. Her diet hun i 3 minutter, jeg svøbte hende, holdt hende tæt indtil mig og hun faldt i søvn. Nu har hun sovet i 2.5 timer.

Så er vi her. Jeg er nervøs for når hun vågner, mon det vil ske igen? Har du nogle bud på hvad dette kan være? Og i så fald, hvad man kan gøre ved det? Jeg føler jeg slet ikke slår til som mor, vores datter virker ulykkelig og det gør mig så ked af det. Jeg vil så inderlig gerne hjælpe hende, men synes det er svært at finde vej i denne jungle.

Håber du kan hjælpe mig igen.

Venlig hilsen
E

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.

Autostol nyfødt

Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Lammeskind til baby

Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce