Brev:
Refluks og ammebrik
Hej Helen
Tak for dit svar, jeg beholder ammebrikkerne lidt endnu. Håbet er fortsat, at hun tager lidt bedre fat, når hun bliver ældre. Som det er lige nu, åbner hun ikke munden nok, og danner ikke vakuum på brystet. Derudover er det som om, hun bliver kvalt i mælk, uden ammebrik. Hun drikker lidt og hoster eller laver ‘opkastbevægelser’ med munden.
Hendes vægtkurve følger normalen og ved 5-ugers-undersøgelsen, havde lægen kun ros til hendes udvikling. Så det tager jeg som et tegn på, at hun får nok mad. Der er ofte mælk tilbage i ammebrikken, nogle gange en hel ‘sø’ og der løber mælk ved siden af når hun spiser.
Dog døjer vi for tiden med gylp. Og ikke bare lidt, men i stråler. Det er ikke hver gang, kun om aftenen. Derfor er mit håb, at det er den slags refluks, der går over, når mavesækken lukker sig mere sammen. Jeg tager hende ofte af og ...
... bøvser undervejs, bruger flere ammestillinger (traditionel, tvilling, liggende og få gange laid-back) og er meget opmærksom på de lyde, der betyder gylp. Men hun bliver ofte hysterisk, når jeg tager hende af. Så lægger jeg hende til igen og så er det, hun nogle gange gylper i stråler.
Bagefter er hun nogle gange helt rolig, men andre gange skriger hun og er helt utrøstelig. Vi forsøger at lægge hende hud mod hud, synger, skiftes til at holde hende, hvis en af os bliver pressede, så vi hele tiden forsøger at være rolige omkring hende. Men det eneste hun vil, er at ligge ved brystet. Spiser lidt, spytter brystet ud, gylper lidt mere, græder og sådan fortætter det, indtil vi siger tager hende fra brystet.
Skal vi bare satse på, det bliver bedre i takt med, at mavesækken udvikler sig, eller er der umiddelbart noget, vi overser?
Med venlig hilsen
Liv
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.