Brev:
10 mdr. baby vågen 3-4 timer hver nat
Hej Helen.
Vi har problemer med at få vores næsten 10 mdr. datter til at sove om natten. Hun vågner hver nat i 3-4 timer, hvor den eneste måde hun vil falde i søvn, er i vores arme, af udmattelse.
For 1,5 uge siden, startede vi med at putte N i egen seng, hvilket vi altid har haft problemer med, vi har prøvet utallige gange og prøvet alverdens måde og metoder, men hun har kun ville falde i søvn ved brystet.
I starten tog det os over 2 timer, og nu tager det 1-1 1/2 time. Det er egentlig okay for os, for det er en sejr i sig selv, at vi kan putte hende i sin egen seng og uden mit bryst.
MEN hun vågner som sagt hver nat og er meget frisk og ikke til at putte igen.
Hun bliver puttet kl. 19 – sover ved 20-tiden, og vågner kl. 23-00. få gange er det lykkedes mig at få hende til at sove videre ved at lægge en hånd på hende, men det varer kun i maks. 30 min, hvor hun så derefter vågner og ikke er til at putte.
Jeg er i forbindelse med putningen stoppede med at amme helt. N får natgrød 10 min før vi putter hende. Hun vil hverken tage sut eller flaske, modermælkserstatning af kop er også et no go.
Før gik jeg i seng kl. 19 med hende, hvor hun faldt i søvn ved mit bryst, hvor jeg derefter lagde mig ned og hun ...
... fortsat havde brystet i munden. Når hun vågnede om natten fik hun et bryst i munden, liggende, og sov næsten altid bare videre. Dog har hun altid vågnet rigtig mange gange i løbet af natten. alt fra 4-10 gange. Jeg har godt været klar over at det ikke er særlig hensigtsmæssigt, men for mig har det handlet om ’’overlevelse’’ om natten.
Hun sover rigtig fint i barnevognen om dagen. Den første lur er ofte på 2-3,5 time og den næste lur er fra 1-2 timer. Hun får 4-4,5 times lur i løbet af dagen. Vi har fået at vide at hun ikke må sove mere end det, så nogle gange vækker vi hende fra sidste lur. Samtidig har vi fået at vide at det er no-go at hun sover lur efter kl 16, så det gør hun heller ikke.
Hun spiser fint i løbet af dagen, og kommer også af med lorte bleer. For 1 måned siden tjekkede lægen hendes øre, og der var der heller ikke noget.
Vi havde snakket om dele natten op, men problemet er at jeg har meget svært ved at være vågen om natten, samt jeg kan ikke sove om dagen, og min kæreste kan ikke sove kl. 20, eller stå op kl. 6 med N.
Jeg håber du kan hjælpe os, for det er ved at være ren tortur ikke at få mere end 3 – 6 timer usammenhængende nattesøvn.
Med venlig hilsen
2 meget trætte og frustreret forældre.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...