Brev:
Hjælp til søvn - 15 mdr.
Hej Helen
Vi har brug for rådgivning omkring hvordan vi skal putte vores søn.
Lidt forhistorie:
Vores skønne søn er næsten 15 måneder og har krudt i røven. Der har altid været gang i ham og han sidder eller ligger sjældent stille med mindre han sover.
Når han skal sove til aften gennemgår vi den samme rutine hver aften og det har fungeret godt de seneste mange måneder. Han falder normalt i søvn i løbet af 10-20 minutter hvilken vi syntes er fint. Vi har altid været ved ham og holdt en hånd på ham til han var faldet i søvn for han ikke skulle arbejde for meget imod søvnen (hvilket han er verdensmester i).
Han sover kun eftermiddags søvn og ofte ikke mere end en time til halvanden da han er umuligt af få til at sove videre til trods for tydelige træthedstegn.
Vi spiser aftensmad kl 17.30 og han bliver puttet kl 18.10 ( vi ved det er tidligt men der har vi holdt den kørende siden kl 16 og han er tydeligt træt) han vågner normalt mellem kl 4.30 og kl 6.00 ofres kl 5.00.
Nu til vores nyligt opstået problem.
For omkring 1 måned siden begynde han at kæmpe imod vores hjælp på den måde at det blev til en brydekamp for at få ham til at ligge ned. Det starter allerede når ...
... vi spiser aftensmad og begynder at forberede ham på at nu skal han ind og have nattøj på osv. så begynder han at sidde og tviste i overkroppen så armene svinger fra side til side og hoved køre også fra side til side mens han begynder at grine og le. Altså gør alt hvad han kan for at køre sig selv op i et højt gear der er svært at komme ned fra igen. Grinet og tempoet fortsætter under bleskift og tandbørsteningen.
Når han bliver lagt i sengen går der 2 sek så vender han sig rundt for at komme op og stå. normalt kunne vores hånd hjælpe ham til ro men nu bliver det et krigsvåben som skal afskaffes. Når vi prøver at lade ham “klare det selv” står han i sengen og hopper, danser og griner. Ligger vi ham ned og siger du skal ligge dig og sove, godnat. Putter ham med dyne og bamse, sparker han dynen af og står op igen sekundet efter. Det ender med han man næsten ligger i sengen ved ham så han kan hive os i næsen og ørene til han sover. Ca halvanden til to timer efter han bliver lagt.
Hvordan skal vi håndtere ham så vi kommer tilbage i en god rutine igen? Vi syntes det er synd, at vi skal kæmpe sådan lige før sengetid, hvor ingen af os får en god oplevelse.
Med venlig hilsen
Tanja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.