Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 14 mdr vågner konstant om natten


27. marts 2020

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Dreng på 14 mdr vågner konstant om natten

Kære Helen,

Vores dreng på 14 mdr. vågner 6-15 gange hver nat. De fleste nætter omkring 10 gange. Det vil vi rigtig gerne have lidt hjælp til.

Hans dag:
Han vågner mellem kl. 6-7 og får morgenmad kl 7:30. Hans barnepige kommer kl 08:15 (dog ikke i øjeblikket grundet Corona). De tager ofte på stranden, i haven eller i legestue. Han får mellemmåltid kl 09.30 (nogen gange på farten, hvis de er ude) og frokost kl. 11. kl. 11:30-12 bliver han lagt til lur. De fleste dage sover han 2,5-3,5 timer til lur (altid udenfor), og skal som regel ikke rokkes med mindre der er larm i haven. Når han kommer op, får han en eftermiddagssnack. Far eller mor kommer hjem kl. 15:30 og kl. 17:30 får han aftensmad. Efter maden leger ofte gemmeleg, leger med LEGO og læser altid bøger som noget af det sidste. 18:45 får han ofte noget godnatmad. kl 19-19.20 starter far putteritual med tandbørstning og nattøj. Han falder i søvn 19:45-20:30.

Han bliver glad, når vi siger han skal op at sove, og går frivilligt op af trappen til badeværelset og hans værelse. Jeg, mor, putter vores dreng. Han vil ikke puttes af far, selv om han er lige så meget sammen med far som mor, og far altid står for nattøj og tandbørstning. Vi har prøvet flere gange i en uge af gangen, men det ender med gråd, hvor vi stopper med at forsøge efter en times tid med gråd.

Jeg putter ham altid i hans egen seng med en godnatbog. Vi veksler mellem 2 bøger, som han er rigtig glad for. Han har en uro med bjørne, bjerge og træer, som han også altid siger godnat til. Derudover har han en puttebamse i sengen. Efter godnatbogen synger jeg eller spiller en rolig melodi, eller fortæller historier hvis ikke han vil høre sang. Han er rigtig glad indtil bogen er færdig, og han ved han skal til at falde i søvn. I perioder lykkes det mig at få ham til at falde i søvn i egen seng uden gråd eller brok. Ofte 10-14 dage af gangen, hvorefter han har 3-4 uger, hvor han slet ikke kan falde til ro i sengen. Hvis det lykkes at putte ham i sengen, tager det 20-60min før han ...


Annonce

... sover. Hvis ikke det lykkes må jeg vugge ham i søvn, og på det sidste har jeg måttet genindføre aftenamning.

Vores søn er blevet puttet i seng siden han var 2 mdr. med samme aftenritual med tandbørstning, nattøj og sang og samme tidspunkt ved 19-20 tiden. Han har altid haft lidt svært ved at overgive sig til søvnen - sværere jo ældre han er blevet.

Da han var 7 mdr kom han på eget værelse, og gik fra at vågne en del gange hver nat til konsekvent at sove igennem (9-11 timer) i 3 mdr. Jeg stoppede således automatisk med at amme om natten da han fyldte 7mdr. Så kom vi hjem fra ferie (her var han 10mdr), hvorefter han begyndte at vågne et par gange om natten, hvor min mand tog nætterne, og blot gik ind og agede ham eller gav sut, hvorefter han hurtigt faldt i søvn igen.

Da han var 11 mdr fik han 4 tænder på 2 uger, som gjorde rigtig ondt på ham. Derefter fik han Roskildesyge og derefter flere forkølelser, som endte med mellemørebetændelse og dræn 1,5 måned efter. I 1,5 måned var han konstant syg med høj og lav feber, og i denne periode begyndte han at sove rigtig dårligt. Nogle gange begyndte jeg at amme ham om natten for overhovedet at få væske og mad i ham. Jeg havde jo ellers ikke ammet om natten i ca. 5 mdr. Han måtte også ofte vugges for at falde i søvn. Nogen gange endte han med at komme ind i vores seng. Sådan har det så været lige siden, og vi har rigtig svært ved at komme tilbage i den gamle rytme.

Han græder således rigtig rigtig længe, hvis ikke han vugges eller ammes. Nogen gange kan jeg få ham til at sove ved at nusse ham på ryggen, men han bliver sur, hvis jeg prøver at nusse ham på brystkassen eller på hovedet. Jeg er helt klar over, at de fleste vil sige, at man så skal lade vær med at tage ham op af sengen, amme og vugge. Det har vi prøvet konsekvent i længere tid af gangen. Men hvad gør man, når han græder i timer, hvis ikke det sker? Og han vågner 10 gange HVER nat med klyngen eller gråd? Og far ikke dur lige nu?

Håber du har gode råd og kan hjælpe.

Bedste hilsner
Trine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far

Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce