Svar: Fra 2 til 1 lur, må man hjælpe til?
Kære Mette
Tak for dit brev :)
Det vil være bedst, hvis I kan undgå at vække jeres dreng fra hans lur og i stedet se, om I kan rykke tidspunktet for denne lur, så han gradvist kommer til at sove sin længere lur lidt senere.. Det er helt naturligt, at han ikke kan nøjes med en lur dagligt, hvis denne lur ligger allerede kl 10 om formiddagen.. så hvis den kan rykkes og på sigt ligge senere, vil det hænge bedre sammen for både jer og ham. På den måde vil han kunne undgå at falde omkuld kl 18, sove 2. lur der og gå sent i seng, men vil kunne få et puttetidspunkt, som passer bedre ind i den rytme, som I ønsker...
Tidspunktet for hans lur afhænger naturligt også af, hvornår han står op - og tidspunktet for hvornår han står op, afhænger naturligt af hvornår han er gået i seng, og hvordan hele dagens rytme er.. Lige nu er der tale om en overgangsperiode, hvor I er nødt til at være lidt fleksible. Og her kan I faktisk nogle gange med held udnytte, at han nogle ...
... dage har brug for den lange lur først på dagen og derfor sover en powernap, sidst på dagen. Det vil naturligt gøre, at han går senere i seng og I kan så udnytte den senere rytme til at han måske også starter næste dag senere og på den måde vil det blive lettere at rykke tidspunktet for hans middagslur. Så han på den måde naturligt kan puttes senere til sin lange lur og derfor også blive puttet i seng efter aftensmaden :)
I kan også forsøge, om han kan tage en powernap omkring mellem kl 16-17. Han kan godt være træt på dette tidspunkt, hvis han er stået op af sin lur allerede kl 12, og på den måde kan I give ham hans 2. lur uden at det påvirker tidspunktet for hans aftensmad. Det vil dog stadig påvirke tidspunktet for putningen om aftenen, som vil komme til at ligge senere, men igen vil det ofte være med til at rykke hele rytmen lidt i den retning, som I på sigt ønsker :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)
Rigtig meget held og lykke fortsat!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.