Brev:
Baby og barn sove på samme værelse?
Kære Helen,
Vi har to døtre, den ene er 3 år og 2 måneder, den anden er 3½ måned gammel.
Den yngste sover lige nu i en babynest i tremmeseng inde i vores soveværelse, og den ældste sover på sit eget værelse tæt på vores.
Vi kunne godt tænke os, at begge børn skulle sove i samme værelse engang til sommer (når den mindste er omkring 7 måneder), men er i tvivl om hvordan det skal gribes an, når de har så forskellige aldre og forskellige rytmer?
Den ældste har faste rutiner gennem hele dagen og bliver puttet kl. 19.00 (på nær de dage hvor hun ikke har sovet middagslur, som hun for nyligt er begyndt at stoppe med i børnehaven – de dage bliver hun puttet 15-30 minutter tidligere end ellers) og sover som regel uden opvågninger til ca. kl. 6.00. Vi vil helst ikke ændre for meget på hendes rutiner, da det egentlig fungerer ret fint, og hun puttes nemt og hurtigt.
Den yngste har ikke nogen helt fast rytme endnu, men sover som regel først kl. 21-22 om aftenen lige nu – kan dog se, at du i dine søvnhjul foreslår en sengetid omkring kl. 20 fra om et par måneder. Hun bliver lige nu ammet i søvn og ammes typisk et par gange i løbet af natten og vågner omkring kl. 8.00.
Jeg tænker, at den yngste i løbet af de næste måneder – mens hun stadig sover i vores ...
... soveværelse – skal vænnes til at sove i tremmesengen uden nesten i, og at vi forhåbentlig kan arbejde os hen mod en putterutine, der ikke involverer at hun skal svøbes og ammes i søvn – men hvordan starter vi bedst på det? Det skal siges, at hun også ammes i søvn til sine middagslure (her er det hendes køredragt, der fungerer på samme måde som svøbet så hun falder nemmere til ro, og hætten i dragten hjælper med at lukke lidt af for lyd og lys), hvorefter hun lægges i barnevogn og sover udendørs – enkelte gange kan hun falde i søvn efter noget tid, hvis man går tur med barnevognen eller i en bæresele, men det virker helt klart bedst hvis hun ammes i søvn, og det vil jeg gerne lidt væk fra inden så længe, så det ikke bliver en for fast vane senere.
Hun bruger ikke sut, og derfor ammes hun ofte i stedet – også når hun vågner efter at have sovet kort tid i barnevognen, og så kan hun lægges ud igen bagefter – men det sker som regel flere gange i løbet af hendes lure (hun kan til gengæld bedre sove meget længere tid ad gangen om natten).
Jeg er begyndt at synge de samme godnatsange for hende hver aften og lade hende ligge i nesten med en nussebamse for at skabe nogle trygge ting, hun kan forbinde med sovetid.
Kan du hjælpe os lidt videre? 😊
Med venlig hilsen
L.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Flyverdragter til børn
Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.
Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.