Brev:
Baby og barn sove på samme værelse?
Kære Helen,
Vi har to døtre, den ene er 3 år og 2 måneder, den anden er 3½ måned gammel.
Den yngste sover lige nu i en babynest i tremmeseng inde i vores soveværelse, og den ældste sover på sit eget værelse tæt på vores.
Vi kunne godt tænke os, at begge børn skulle sove i samme værelse engang til sommer (når den mindste er omkring 7 måneder), men er i tvivl om hvordan det skal gribes an, når de har så forskellige aldre og forskellige rytmer?
Den ældste har faste rutiner gennem hele dagen og bliver puttet kl. 19.00 (på nær de dage hvor hun ikke har sovet middagslur, som hun for nyligt er begyndt at stoppe med i børnehaven – de dage bliver hun puttet 15-30 minutter tidligere end ellers) og sover som regel uden opvågninger til ca. kl. 6.00. Vi vil helst ikke ændre for meget på hendes rutiner, da det egentlig fungerer ret fint, og hun puttes nemt og hurtigt.
Den yngste har ikke nogen helt fast rytme endnu, men sover som regel først kl. 21-22 om aftenen lige nu – kan dog se, at du i dine søvnhjul foreslår en sengetid omkring kl. 20 fra om et par måneder. Hun bliver lige nu ammet i søvn og ammes typisk et par gange i løbet af natten og vågner omkring kl. 8.00.
Jeg tænker, at den yngste i løbet af de næste måneder – mens hun stadig sover i vores ...
... soveværelse – skal vænnes til at sove i tremmesengen uden nesten i, og at vi forhåbentlig kan arbejde os hen mod en putterutine, der ikke involverer at hun skal svøbes og ammes i søvn – men hvordan starter vi bedst på det? Det skal siges, at hun også ammes i søvn til sine middagslure (her er det hendes køredragt, der fungerer på samme måde som svøbet så hun falder nemmere til ro, og hætten i dragten hjælper med at lukke lidt af for lyd og lys), hvorefter hun lægges i barnevogn og sover udendørs – enkelte gange kan hun falde i søvn efter noget tid, hvis man går tur med barnevognen eller i en bæresele, men det virker helt klart bedst hvis hun ammes i søvn, og det vil jeg gerne lidt væk fra inden så længe, så det ikke bliver en for fast vane senere.
Hun bruger ikke sut, og derfor ammes hun ofte i stedet – også når hun vågner efter at have sovet kort tid i barnevognen, og så kan hun lægges ud igen bagefter – men det sker som regel flere gange i løbet af hendes lure (hun kan til gengæld bedre sove meget længere tid ad gangen om natten).
Jeg er begyndt at synge de samme godnatsange for hende hver aften og lade hende ligge i nesten med en nussebamse for at skabe nogle trygge ting, hun kan forbinde med sovetid.
Kan du hjælpe os lidt videre? 😊
Med venlig hilsen
L.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.