Brev:
Amning og Mad - fortsat - 7 mdr.
Kære Helen
Lidt opfølgende spørgsmål på mad tilvænningen for vores lille pige. Vi har fulgt dit skema i 5 uger nu - og hun er godt igang med mad. Hun kæmper dog stadig for at få mere bryst - og er mere pyldret end før, særligt hen på eftermiddagen hvor hun gerne vil ammes:-)
Vores dag ser pt sådan ud:
- kl 8: hun vågner og tilbydes grød med lidt frugt til morgenmad
- ca 10: hun får frugtmos og puttes til 1 lur
- ca 12: vågner og får mad - grøntsagsmos med lidt frugt ovenpå eller tomatsuppe, samt noget at gnave i, brød, agurk eller lignende.
- ca 13.00: ammes
- ca 13.30: puttes til anden lur
- ca 15.30: hun får frugtmos og en bolle at gnaske på
- Ca 17.30: aftensmad med resten af familien
- ca 18.30: Ammes
- ca 19: puttes
- ca 23: Ammes
- Ca 04: Ammes
Jeg er glad for, at vi har fået trappet ned for amningen og op for maden, men savner også lidt min altid glade baby der bare fik bryst når hun ville :-) når jeg gerne vil sidde og nusse med hende og kramme tæt, bliver det tit ikke så hyggeligt som før, fordi hun så vil amme og ikke må:-) Så det er nemmest for mig at gøre når hun lige har ammet:-)
Om en måned skal jeg ...
... starte på arbejde og min mand overtager barslen, og overfor ham er hun lidt mindre pyldret om eftermiddagen, nok fordi hun ved, at der ikke er noget at komme efter:-)
Spørgsmål:
- Hvad tænker du om dagsrytmen, er der noget der bør justeres?
- Der er stadig meget hun ikke vil spise, fx bondebrød, rugbrød, ren grøntsagsmos (uden frugt ovenpå), grød om morgenen osv. Hun vil helst have frugtmos, frugt/grøntsagsmos kombineret, kartoffelbåde, tomatsuppe, banan og agurk at sidde i hånden med. Hvad tænker du om det?
- Nætterne går ok, hun accepterer sutten de gange hun vågner - men typisk omkring kl 3-4 bliver hun meget insisterende på bryst og græder, så man skal op og gå med hende. Nogle gange er jeg oppe en times tid der. Det er naturligt lidt hårdt i længden, så har rykket den sidste amning frem til kl 4 - og efter der sover hun typisk igennem helt uden opvågninger til kl 8. Er det ok med kl 4?
- Det virker lidt som om hun frem til kl 4 vågner og spørger “er det nu?”... så det får mig til at tænke, om det er bedre slet ikke at amme efter kl 23. Hvad tror du - og hvornår er hun i giver fald klar til det?
Ser frem til at høre fra dig.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!
Mor til Jens på 13 måneder