Brev:
Amning/ammestrejke
Kære Helen
Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3 måneder (gennem kolik) uden problemer. I forbindelse med 3 måneders vaccination bliver ham efterfølgende syg med virusinfektion og har feber on/off i 8 dage. I forbindelse med både vaccine og efterfølgende sygdom spiste han mindre og var “gal” på brystet. Jeg havde pludselig mindre mælk, og der blev startet en dum cirkel. Jeg havde i samme periode menstruation for første gang, og da den stoppede igen, kom mælken stille og roligt tilbage igen, og han var ikke længere syg og ej heller gal på brystet.
Ugen efter fik jeg opsat hormonspiral og SÅ startede hele affæren igen - sur baby, mindre mælk osv. Jeg fik fjernet spiralen igen for 1 uge siden, fik efterfølgende menstruation, som nu er næsten stoppet. MEN - Han er helt hysterisk omkring måltiderne - han får ikke engang fat i brystet, før han skriger, - også selvom jeg har mælk til ham. Jeg har endnu ikke nok, men der er 100-150 ml, hvis jeg pumper ud.
Vi supplerer på flaske, som også er en kamp hver gang - man skal “snyde” ham til at spise. Så min opfattelse er ikke, at han foretrækker flasken fremfor brystet.
Han er en meget ...
... hidsig baby og siger til og fra med meget bestemt tone. Han har aldrig været en baby, der kunne trøstes ved brystet eller lå og hyggede sig der. Han er der kun for at spise! Det er derfor også svært at få han til at øge min produktion, for hvis han har spist det der var, så gider han ikke ligge der mere. Han kan heller ikke lægges til oftere, for hvis han ikke er sulten, skal han bestemt ikke ligge der!
Jeg aner ikke mit levende råd pt, fordi måltiderne er sådan en kamp - jeg har mest lyst til at stoppe med amme-showet og nøjes med flaske. Han er super frustreret og helt hysterisk, og jeg bliver så irriteret og ked af det.
Hvad kan jeg gøre, for at stoppe den onde cirkel??
Amning er pt således: Jeg prøver at lægge ham til - stopper hvis han skriger - får ro på og venter lidt tid - prøver igen, osv osv. I nogle tilfælde lykkes det ikke efter 1 time (måske mere), hvorefter jeg giver op, og snyder ham til flasken og pumper ud efterfølgende. Men det er jo ikke holdbart i længden. Hvis han tager fat, får han begge bryster og efterfølgende flaske, hvis han ikke virker mæt!
Håber det hele giver mening og at du måske har et godt råd!
Med venlig hilsen
Lea
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...