Annonce

Annonce

Svar: 7 måneder, amninger


22. februar 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære M

Tak for dit brev :)

Da din datter er født 6 uger for tidligt, så er hun korrigeret ca. 6 måneder nu, og jeg vil derfor anbefale, at du ammer hende 6 gange i døgnet. Det lyder det som om, at du gør - men størstedelen af hendes amninger ligger om natten, og det er du nødt til at lave om på :) Det er vigtigt, at du hjælper hende ind i en rytme, hvor hun lærer at sove om natten, og at hun skal være aktiv om dagen... :)

Hvis I har et ønske om, at far skal kunne tage over om natten, så kan det være en overvejelse værd, om hun skal have en flaske. Flasken har den fordel, at far kan give den sen aften, så mor kan gå tidligt i seng og få nogle sammenhængende timer - og derudover har modermælkserstatning ofte den fordel, at det mætter lidt mere end modermælk. Det vil sige, at hvis jeres datter tilbydes en flaske af far sen aften, så er der måske større sandsynlighed for, at hun kan sove nogle sammenhængende timer, før hun så har brug for mor og brystet igen...

Der er naturligvis altid en risiko for at jeres datter vil foretrække flaske, hvis I begynder at give hende dette, og det skal du naturligvis være bevidst om. Det lyder dog som om, at det godt kunne være en hjælp for jer...

Alternativt skal du naturligt amme hende sen aften - f.eks. før du selv går i seng. Enten fordi hun går sent i seng selv (afhængig af, om hun sover 2 eller 3 lure dagligt og hvornår den 3. lur ligger) eller fordi du tager hende op, ammer hende og derefter putter hende igen. Mange børn har en evne til at kunne spise mere eller mindre i søvne og vil derfor godt kunne blive fyldt op til natten på denne måde. Det kan også være, at jeres datter - alt efter hendes rytme - vil ...


Annonce

... vågne og melde sig selv f.eks. kl 01, og så lægger du hende til der, hvorefter hun så skal sove videre. Hvis hun vågner mange gange i løbet af aftenen, kan en af disse opvågninger naturligt også indeholde en god drømmeamning:)

Det er en forudsætning for at kunne undvære mælk om natten, at hun indtager både skemad og mælk nok hele dagen igennem, og det vil være rigtig godt, hvis du kan forsøge at skabe en rytme, hvor hun får skemad, når hun vågner, og mælk før hun skal sove. Så der på den måde går måske 1-1.5 time mellem skemaden og mælken, og der dermed er plads i maven til begge dele.

Hvis du ammer hende, før hun tilbydes skemad, så er der risiko for, at hun ikke spiser nok. Samtidig vil det være sværere for hende at falde i søvn, overgive sig til søvnen og sove et længere søvnstræk - det gør det lettere for hende at finde ro og sove, hvis hun har fået mælk først...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis hun af en eller anden grund afviser brystet, så der går flere timer, hvor du ikke får ammet hende, så kan du naturligvis være nødt til at lægge hende til, når hun pludselig viser interesse igen - det er vigtigt, at hun dier hos dig - både for at holde din produktion ved lige men også for at sikre, at du ikke får en brystbetændelse. Hvis hun igen og igen afviser brystet, så kan det være nødvendigt, at du malker ud...

Det er vigtigt, at du forsøger at finde balancen mellem, at hun får tilstrækkeligt med både skemad og mælk hele dagen igennem, og kan begynde at undvære mælken midt nat - din krop skal dog naturligt også kunne følge med :)

Jeg håber, at du samen med dette og den dagsplan jeg har sendt dit i mit tidligere svar er hjulpet lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce