Brev:
Sover om dagen, vågen om aftenen
Kære Helen.
Vil høre om du har et godt råd (igen) til vores lille dreng, som er meget god til at sove om dagen, men stadig er vågen hele aftenen. For en måneds tid siden fik vi ret nemt afviklet den sene powernap, men nu sover han så i stedet bare to meget lange lure og går fortsat først i seng sammen med os ved 22-tiden. Ofte vækker jeg ham fra dagens anden lur ved 17.30 tiden. Vi har også forsøgt at vække ham om morgenen 7.30, som du foreslog og så sov han bare 4 timer i stedet for 3 til formiddagsluren. Hans dag ser typisk sådan ud:
Vågner ved 8-tiden. Kan godt sove til 8.30-8.45, hvis man ligger sammen med ham, men jeg forsøger at det ikke bliver senere end 8. Får morgenmad, leg osv.
Ammes og puttes til formiddagslur efter 2 timer (amning udgår snart, da jeg starter på arbejde og far har barsel om halvanden uge). Sover 3 timer de fleste dage.
Får frokost ved 13-tiden. ...
... Leg mv.
Får mellemmåltid ved 15-tiden.
Ammes og puttes til eftermiddagslur ved 15.30-16.tiden. Den lur ligger således ret sent. Sover her halvanden til to timer. Jeg vækker ham, hvis han stadig sover 17.30.
Han er efter den sidste lur vågen i cirka 4,5 time inden han sover til natten og det er så ofte klokken 22.
Vi savner lidt voksentid og når jeg starter på arbejde, vil jeg gerne kunne arbejde lidt om aftenen for at have mere tid med ham om eftermiddagen.
Vil du anbefale at vi vækker, så han ikke sover 3 timer ved første lur eller at vi vækker ham 16.30 ved anden lur? Normalt er jeg ikke så glad for at vække børn. Storebror har altid sovet for lidt og haft travlt med alt andet end at sove.
Det kan også være at det hele ændrer sig af sig selv, når jeg starter på arbejde og far har barsel om halvanden uge.
Om to måneder starter han i vuggestue.
Mange hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.