Brev:
Hjælp til gå turen
Hej Helen.
Vores datter bliver til maj 2 år. Hun er født 35+2 og har samtidig bløde led og er meget hypermobil, så hun er kommet senere igang med at gå, omkring da hun var 17 måneder kom hun så småt igang.
Hun løber glad rundt i legeland, hjemme (også udenfor lige nedenfor og ved de kaniner der er på stedet), nede i dagplejen.
Dagpleje mor har med succes øvet gå ture med hende det sidste lange stykke tid, da hun som netop siger at vores datters hjerne måske er lidt bagud her også (håber det giver mening?) men at hun går med på ture og de har øvet at bare fordi hun ville op og sidde i klapvognen efter måske 100 meter så kom/kommer hun det altså ikke før vi måske har sagt 200 meter. I starten var vores datter sur over dette , men nu går hun glad med og "synger" og griner osv. Det er jo mega fedt!
Der hvor jeg bliver frustreret og i tvivl osv. Det er når vi selv øver med hende. Som jeg skriver er der intet på græsområdet eller ved kaninerne hvor vi bor, men kommer vi udenfor den grund eller på cykelstien får hun gummiben og skaber sig.
Min mand øver hver dag han henter hende fra dagpleje med at sætte mål for hende og sige gå hertil også kan du komme op igen (os fordi hun jo måske sidste på dagen er træt i ...
... benene, har hørt med hypermoilitet så bliver de hurtigere trætte?) men de øver.
Men hvad og hvordan er den rigtige måde at gribe det her an på? For jeg ønsker bestemt ikke vi har en pige på 5 år en dag der får sin vilje og skal op og køre klapvogn når hun ikke gider gå mere fordi det ikke passer hende. Hun prøver os jo også af lige nu, det tydeligt at se.
Men skal vi gå et stykke væk og lade som ingenting også vente på hun kommer? skal vi snakke til hende stille og roligt og sige at vi ved hun kan og hun bare skal gå lige derhen til også kan hun komme op? Og hvad når hun kaster sig ned på jorden?
Lad os tage et loppemarked hvor vi lige har været. giver vi hende frie hænder er der intet men så snart vi beder hende gå ved os, kaster hun sig ned. What to do?!
Og en anden bekymring i det her, det er os hun bare fiser afsted, igen på et loppemarked fyldt med mennesker, men hun vender sig ikke en gang om og kigger om vi faktisk er med hende. altså jeg er lidt bekymret for den måde hun fiser afsted på og hun slet ikke "anerkender" os når hun ikke viser tegn på hov hvor er mor og far egentlig?
Jeg håber det gav lidt og du kan komme med gode råd og tips, for jeg aner ike hvordan vi griber det rigtig an mere.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika