Brev:
Vågne timer midt på natten
Kære Helen
Vi har et spørgsmål mere vedrørende lillebror. Denne gang vedrørende hans søvn.
Lillebror sover efterhånden fint og for det meste i sin egen seng. Men, han kommer ind i dobbeltsengen til sin far (jeg ligger i stuen, fordi jeg ikke orker at rykke rundt midt om natten) et sted mellem kl. 23.30 og kl. 06.
Typisk midt på natten – omkring kl. 2-3. Han siger en høj lyd som signal til, at nogen kommer ind til ham (han står aldrig selv ud af sengen, og han kalder heller ikke som sådan på nogen af os).
Så bliver han båret ind til far, og her falder han typisk i søvn igen med det samme. Men en gang (nogle gange to) om ugen, er han så vågen, at han ikke kan falde i søvn igen. I nat var han eksempelvis vågen fra kl. 1 til 4. Til trods for at der er helt mørkt og intet sker. Hvis han græder, tegner far ham på ryggen. Men det hjælper ikke, om han ender som regel med at smågræde sig selv i søvn 2-3 nogle gange 4 timer efter, han er vågnet.
Har du et bud på, hvad det er, der sker, og hvad vi kan gøre anderledes?
Nogle nætter sover han uden en lyd fra kl. 19 til 06, og ...
... så kommer han med ind (altså han siger den høje lyd og bliver båret ind) og sover måske en halv eller en hel time mere sammen med far.
Når vi putter ham om aftenen, sidder han i sin seng og får læst en bog, vi taler lidt om dagen, og bagefter bliver vi siddende hos ham og synger en sang eller to. Tidligere kunne vi godt gå fra ham, og så faldt han selv i søvn. Men fordi han er så relativt træt omkring kl. 19, bliver han ked af det, når vi går. Og da han falder i søvn på 5-10 minutter, bliver vi bare siddende, til han sover.
Er det vigtigt, at han igen lærer at falde i søvn selv? Eller kan vi skubbe det, til han får mere overskud og ro med den ”nye” hverdag i børnehaven?
Han er stadig relativt ny i børnehaven (han begyndte i september), og vi kan mærke, at han stadig er udfordret med de mange store børn. Han er også glad og modig og nysgerrig etc. Men det er en træt dreng, vi henter om eftermiddagen – og han bliver altid meget begejstret, når det går op for ham, at det er lørdag/søndag, og vi kan blive hjemme.
Vi glæder os meget til at høre dine tanker.
Kærlig hilsen
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
15. april 2024 | Udvikling | 3 år
Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.