Svar: Et nyt udviklingstrin
Kære Lene
Det er et rigtig dejligt brev du har skrevet og du beskriver din datter meget fint. Jeg synes bestemt ikke at du giver hende dårlige vaner, tværtimod, så lyder det som om at du virkelig forsøger at lytte til din datter og støtte hende, der hvor hun er og når hun har behov. Det er super.
Udviklingstrinene som du beskriver er helt rigtige og fint observeret. Støt hende som du gør nu, men begyndt også at sætte flere ord på, når du oplever hende ulykkelig, træt, vred og ked af det. Hun har en alder, hvor hun vil prøve grænser og hvor hun skal lære at tackle de frustrationer som automatisk opstår, når der er noget man gerne vil, men som endnu er for svært eller når det f.eks. kræves at man skal have hat på i solen eller have børstet tænder.
At sætte ord på, betyder at du siger højt, det du fornemmer, altså de følelser du fornemmer rører sig i hende. "Nu bliver du bare så træt" eller "du bliver bare så vred, når xxx". NÅr du sætter ord på, så lærer hun for det første sproget, men hun lærer også at du lytter til hende og i takt med at hun bliver ældre kan hun rette dig "Jeg er ikke ked af det, jeg er sur". Det at føle at man bliver lyttet til og forstået er med til at hun lærer at ...
... tackle sine frustrationer, som er en naturlig del af livet.
Omkring spisevaner så er det meget vigtigt at du fortsat serverer samme mad som I andre får. giv hende lidt af det hele på tallerkenen og lad hende så være selektiv. Det kan godt være at der ikke glider så meget kød eller grønt ned, men måske ryger der lidt af det enen ned den ene dag og lidt af det andet en anden dag. Tilbuddet skal være der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
For at sikre hende kød og grønt, vil det være en god idé at hun får kød og fiskepålæg til frokost, samt lidt grønt til frokost hver dag. Derudover er det en god idé med en lille skål grønt før I skal spise til aften. Har hun spist lidt der, så behøver du ikke at bekymre dig om indtaget af grønt til aftensmaden. Husk også at forskellige grøntsager kan 'gemmes' i f.eks. en kødsovs.
Med hensyn til amning, så kan du godt forsøge nu, hvis du selv oplever at være motiveret derfor. Du har nemlig ret i at det nok er dig, som skal sige fra og du kan ikke forvente at hun gør det, med den alder hun har. Derfor skal du gøre det, når du har overskud til det. Samtidig tænker jeg dog at det vel vil være rarere for jer begge, hvis det er en periode, hvor hun i øvrigt har det godt?!
Fortsæt det gode forælderskab:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Lus hos børn
Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:
1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.
2. Så kommer du en god portion balsam...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.