Brev:
Amning om natten - 3 mdr.
Hej Helen .
Jeg har tidligere skrevet til dig ang. søvn og rutiner. Tak for sit svar.
Vi er begyndt at arbejde med soverytmen, og jeg synes faktisk at det går godt om dagen. Vores rytme ser nogenlunde således ud:
Kl. 08.00 - vågner op, og vi ligger og pludre og hygger i sengen
Kl. 08.30 - står op, skifter ble, får tøj på.
Kl. 09.00 - ammer
Kl. 10.00 - bliver lagt til lur
Kl. 13.00 - vågner fra lur og ammes
Kl. 13.00-15.00 - ammes, skiftes, vi leger mm.
Kl. 15.00 - puttes til lur i barnevogn (her er vi begyndt nogle dage at kunne sove uden at barnevognen triller gennem hele luren, hvilket er virkelig dejligt! :))
Det er stadig meget forskelligt hvor lang nummer 2 lur er, den kan være alt mellem 3 kvarter til 3,5 time :0
Lad os sige hun sover 2 timer så ser det efterfølgende således ud:
Kl. 17.00 - vågner op, skiftes, ammes, pludre osv.
kl. 19.00 - tvinges til en lille lur, hvor vi svøber i dyne, og hun skriger og skriger, for til sidst at slukke og sove i 30 min i vores arme. Vi gør det fordi hun viser tegn på træthed, men røde øjne osv.
Kl. 21 - hun skiftes og gøres godnatklar, hvorefter vi går i soveværelset med dæmpet belysning, pludre lidt, evt. zoneterapi..
Og nu kommer mit spørgsmål så, for her begynder balladen. Når hun skal spise til nat oplever jeg ofte nu at det er en kamp og hun skriger og skriger.. nogle gange falder hun i søvn, sover 30 min og så vil hun spise, andre gange skriger hun bare længe for til sidst at ville spise. Jeg har prøvet at lade der gå længere tid mellem måltiderne og kortere tid, men intet hjælper. Har også forsøgt at starte senere med putteritual, men det hjælper heller ikke.
(Der er ingen forskel på om vi har lavet meget i løbet af dagen, eller ingenting - tænker ...
... overstimulering, og hun har ingen spændinger eller andet, vi har været til osteopat da hun var 4 uger)
Derudover så vil hun om natten spise meget oftere end om dagen.
Om dagen kan der godt gå 4 timer mellem måltiderne, og her er det endda ofte mig der lægger hende til, fordi der er gået så lang tid, og altså ikke fordi hun selv melder sig. Om natten vågner hun hver 1,5-2. Time. (Ud over første stræk som ofte er på 4 timer, men resten af natten er det konstant)
Jeg har prøvet at ignorere hende øffen for at se om hun falder i søvn igen, men det gør hun ikke, så ender det bare i gråd.
Jeg prøver at amme ad 2 omgange, altså med en lille pause hvor jeg får vækket hende lidt igen, da hun hurtigt fader i søvn ved brystet, så hun spiser mest muligt, og giver hende ofte også det andet bryst, men hun sover lige kort om jeg lægger hende i seng efter en kort amning eller lang..
Sidste mail jeg sendte rådede du mig til også at supplere med mme om dagen, men jeg kan ikke få mere mad i hende efter amning, så jeg tænker ikke at hun har brug for det. Til gengæld kan hun drikke 100-150 ml. Efter amning om aftenen. (Hun er knap 3
Måneder og vejer ca. 6,5 kg - fødselsvægt 3275, så hun tager rigeligt på)
Jeg har selv tænkt at hun måske spiser for lidt i løbet af dagen, og har prøvet at amme hende oftere, men så skriger hun helt vildt, allerede når jeg bare lægger hende i ammestilling.
Så jeg håber du kan hjælpe mig med de to spørgsmål:
Hvad kan grunden være til at hun bliver så sur når hun skal spise hver aften - det er næsten som om hun ved at hun skal sove så snart vi går i soveværelset - men det kan vel ikke passe?
Og har du nogle tiltag jeg kan forsøge på for at få hende til at spise mindre om natten?
Med venlig hilsen
en førstegangsmor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.