Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestuens rutiner del II - søvn


18. december 2019

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vuggestuens rutiner del II - søvn

Tak for dit brev.

Jeg har lidt yderligere i forhold til det tidligere brev.

Jeg har brug for råd til, hvad vi kan gøre med søvnen i vuggestuen. Det fungerer virkeligt ikke.

Vil lige starte med at kommentere på noget af det du skrev.

Jeg har været rundt i ALLE institutioner i området. Jeg er ikke i tvivl. Vi er i den bedste institution, selvom jeg synes, at en del kan gøres bedre. Vi er meget glade for personalet i vores datters gruppe, og de prøver virkeligt at finde en løsning.

Jeg er med i bestyrelsen, men jeg virker umiddelbart til at være den eneste forældre, der synes, at det er et problem, at børnene spiser og sover så lidt. Ift. mad så får de det, som den svenske sundhedsstyrelse anbefaler - altså blot lidt frugt som mellemmåltid. Det undrer mig meget, men ting er anerledes. Det gælder for alle institutioner. I halvanden uge har jeg afleveret 9.15 og givet hende lidt mad i garderoben, inden jeg afleverer - det har vist sig - at hun sjovt nok har spist meget mere frokost alle de dage! Jeg vil derfor kræve, at de tilbyder hende lidt brød ved den tid, når vi fra januar skal aflevere tidligere.

I forhold til søvnen, så synes jeg, at det er et KÆMPE problem, som jeg ikke ved, hvordan vi kan løse. Igår sov hun 20-30 minutter, og de kan ikke få hende videre i søvnen. Da jeg hentede hende kl 15, så hun helt ødelagt ud. Da vi kom hjem var hun pylret og det mindste fik hendes verden til at ramle. Jeg har aldrig set noget lignende. Vi tilbød aftensmad ved 17-tiden - hun spiste en del majs mens vi forberedte maden, men da jeg blandet sovsen ind i pastaen, så knækkede hun (det plejer jeg at gøre) og vi har aldrig set lignende. Jeg endte med at gå rundt med hende i bæreselen og forsøge at trække tiden lidt. kl. 18 gik vi i seng også vågnede hun frisk kl. 6 (1-2 timer før normalt). De har lige ringet fra vuggestuen, hun har været helt færdig i dag og har ikke ville spise. De ville lægge hende op og sove kl. 12. ...


Annonce

... (De plejer at sove 12.30 i hendes gruppe).

Pt sover de alle i hendes gruppe (13 børn) på et stort skumgulv med et lille tæppe. Hverken dyner, soveposer eller andet. Min datter har et lille nussetæppe (hendes et-og-alt) og en pude med hjemmefra. Hun sover ovre i et hjørne under et vindue - altså længst inde. Pædagogerne siger, at hun normalt ligger og synger lille peter edderkop o.l. og pjatter lidt med titte-bøh osv. og kommer så til at få de andre til at grine. Men at hun rimeligt hurtigt lægger sig til at sove.

Jeg har nu foreslået, at de lægger hende et andet sted, hvor der er lidt mørkere, og ikke under tagvinduet, og at hun måske ligger ved siden af de børn, der sover lidt længere, så hun ikke vågner efter en halv time, også er barnet der lå ved siden af væk.

Jeg er dog bange for, at de ved at gå op en halv time tør de andre netop bliver vækket, når alle børnene så kommer ind for at sove.

De har også andre børnegrupper som sover henholdsvis kl. 11.30 og kl. 12. Jeg ved ikke, om det kunne være en ide at lade hende spise og sove med en anden gruppe.

Min umiddelbare tanke er, at hun vågner fordi, hun kan se, at store børn er stået op, og derfor vil være med. De leger nu ikke længere i samme rum, da de godt kunne se problemet.

Har du nogle tanker/forslag til, hvad vi kan prøve?

Jeg har overvejet at tage barnevognen med, men jeg tør simpelthen ikke, da de vil have alt for langt ud til hende, og hvis der kun er én voksen med børnene, mens de andre er til pause, så kan denne ikke gå. Det er et stort hus og der er et stykke vej fra soverummet til at komme ud, hvor hun i så fald skulle stå.

Derhjemme sover hun virkeligt godt - og i weekender sover hun 1,5-2 timer om dagen - så jeg forstår det bare ikke.

Jeg er simpelthen så frustreret over det, for min datter har altid været den gladeste, nemmeste og mest harmoniske lille pige og nu er hun bare så træt så træt så træt.

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce