Annonce

Annonce

Svar: Ondt i maven - små måltider - amning


8. juli 2005

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Marianne

Sådan som du beskriver situationen, så tænker jeg at din datter får ondt i maven, fordi hun netop spiser så hyppigt og så kortvarrigt.

Sandsynligheden for at hun får mest af en lidt tynde vandholdige mælk er stor, når hun spiser på denne måde og derfor er det vigtigt at hun spiser så længe på en side, at hun får den mere mættende mælk med ud. Den mælk ligger tungere i maven og giver dermed ikke samme uro i maven.

At du har masser af mælk er kun godt. Det at du har prøvet at få mælkeknuder og oplever at hun ikke får 'tømt' brystet taler kun i samme retning.

Jeg vil derfor foreslå dig at du amme hende fra en side, for at se om ikke det kan give et andet mønster.

Prøv at lægge hende til den ene side i almindelig stilling og lad hende spise 10 minutter der, hvor du prøver at holde hende igang undervejs. Du kan trykke hende under fødderne, i håndfladerne eller evt. køre en lidt fugtig klud igennem hendes hår.

Når hun så falder hen og virker for træt til at spise mere, så skifter du hende, så hun vågner lidt mere op og så lægger du hende til samme side igen, denne gang i tvillingestilling. Det har den fordel at hun får ...


Annonce

... stimuleret og tømt dit bryst bedre og samtidig snyder du hende til at tro at hun bliver lagt til på den modsatte side. Lad hende gerne spise 10 minutter mere, således at hun spiser mindst 20 minutter på den ene side.

Hvis hun kan klare det, så kan du tilbyde toppen fra den anden side, men det skal kun vær et tilbud.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I takt med at hun bliver større vil hun sandsynligvis godt kunne spise et helt måltid på en side uden pauser ind imellem, når hun så har spist sig mæt på en side, så skifter du hende og tilbyder igen toppen fra den anden side. Nogle gange vil hun ikke have mere, andre gange kun toppen og atter andre gange vil hun spise længere tid der. Næste gang du ammer lægger du til på den side, hvor hun kun har taget toppen og følger ovenstående princip igen.

Det er sådan at det kun er lige i begyndelsen, altså i dagene efter fødslen, at man anbefaler 10 minutter amning på hver side, simpelthen for at stimulere begge bryster ligeligt. Med den alder din datter har nu, skal hun spise fra en side og spise i bund her, således at hun får den fede mættende mælk med ud.

Det burde kunne give en bedre rytme og mere overskud til jer begge. Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce