Brev:
Overgangskost og hård mave
Hej,
Tak for dit hurtige og gode svar på mit sidste spørgsmål. Nu har jeg et andet:
Jeg begyndte for ca. 3 uger siden at give min nu 5½ måned gamle datter skemad, da hun begyndte at tabe sig en smule, og ikke ville have flaske. Det går fint og hun kan tilsyneladende lide det meste, har lært at åbne munden når skeen kommer og virker generelt tilfreds med det.
I starten lod hendes mave til at have det OK med maden, men i løbet af de sidste to uger har hun haft meget langsom og hård mave, og faktisk kom der ingen afføring overhovedet i de første fem dage af disse to uger. Efterhånden begyndte der så at dukke lidt op, i form af nogle meget små klumper, og slet ikke i de mængder, som hun plejer. Det har hun så kompenseret for idag, med temmelig mange bleskift som følge...!
Afføringen er meget fast - nærmest som voksen-afføring - og grønlig af udseende, og lugter ikke ret meget. Når afføringen bliver trykket ud klynker hun, som om det gør lidt ondt at få det ud, men så snart det er ude, er hun glad igen som sædvanligt.
Jeg giver Lucia købe-grød hver dag, og er den seneste uge også begyndt med kartoffel-/gulerodsmos samt frugtmos (købt, blandet). Det sidste er altid indeholdende appelsiner, da min børnelæge sagde at dette kunne hjælpe på den hårde ...
... mave.
Jeg forsøger at sørge for at give hende så meget vand som muligt, men det er svært, for jeg bor i Spanien og her er gerne 35-40 grader hver dag, så væsken går jo nok til at bevare væskebalancen, i stedet for til at hjælpe på afføringen. Desuden giver jeg hende hver dag mave-massage, ved at køre fingrene rundt om hendes navle i urets retning, og jeg cykler med hendes ben og andre øvelser, som skulle være gode.
Jeg har overvejet at spørge på vores apotek, om der findes afføringsmiddel for babyer her (ligesom laktulosesaften i DK), men jeg er ikke så glad for at starte på afføringsmiddel, da jeg tror at det kan være svært at komme fra det igen. Om en uges tid tager Lucia og jeg på ferie i Danmark, og der vil jeg prøve sveskemos, som jeg heller ikke kan finde her til lands.
Har du nogle yderligere råd? Er der noget mad jeg skal undgå eller som jeg kan give hende for at hjælpe? Findes der baby-mad med mange fibre, sådan som man anbefaler voksne med samme problem (jeg led selv af forstoppelse under graviditeten, og store mængder fibre viste sig at kunne afhjælpe det)? Og er det normalt at afføringen pludselig bliver fast når de begynder at få "rigtig" mad? Måske skal hendes numse bare vænne sig til at skulle til at lave "rigtig" afføring?
Venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.