Annonce

Annonce

Brev:

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig


5. december 2019

Kategori:
Alder:
2 år

Indsovningsvanskeligheder hos 2-årig

Kære Helen

Jeg skriver fordi vores putninger med vores snart 2-årige dreng pludselig har skiftet og trækker meget ud. Her kommer lidt for- og baggrundshistorie:

Vores dreng fylder 2 år i næste uge. Normal fødsel, god trivsel, er meget glad for sin vuggestue. Han blev for 3 måneder siden storebror til lillesøster. Er meget glad for lillesøster som får mange kys og kram, vi oplever meget få gange, at han giver udtryk for jalousi eller lignende. For 2,5 måneder siden, hoppede han ud af tremmesengen, hvorfor vi måtte tage den ene side af. Han sover nu i tremmesengen med en lav sengehest på, og kan selv komme op og ned. Så der har været store ændringer på kort tid.

Efter vi fjernede siden på tremmesengen, havde vi en uge, hvor vi kæmpede med at han hoppede ud når han skulle puttes. Vi tog kampen og bar ham tilbage hver gang, og det tog en uge, så var det overstået. Han kunne igen falde i søvn på egen vis i sengen, hvor døren stod let på klem og jeg går og pusler lige ude foran.

Vores drengs rytme ser således ud:

kl. 06.30/7.00: Står op. Får havregrød.
Kl. 9: Formiddagsmad
Kl. 11: Frokost.
kl. 11.30/12: Puttes til lur, sover mellem 1,5-2,5 timer.
kl. 14: Eftermiddagsmad
Kl. 16/16.30: Snack som ærter, majs, mm.
kl. 17.30: Aftensmad
Kl. 18.45: Lidt banan, vand og snak om dagen der er gået
kl. 19.00: Nattøj, børste tænder, får godnathistorie og puttes i sin seng.

Og det er så her det hele starter. Han er nu for 2 uger siden begyndt at kvikke fuldstændig op, når han kommer ned i sengen. Han hopper, kravler ud, render rundt på værelset og vil lege med sit legetøj. Han siger flere gange. at han vil op og lege. Han bliver sjældent ked af det. Vi synes han viser tegn på træthed omkring kl. 18.30, og nogle gange siger han selv han vil sove.

Vi har forsøgt at tage kampen endnu engang, og ...


Annonce

... bære ham kærligt tilbage i sengen, hver gang han går ud og sige "godnat, du skal lægge dig ned og sove", men lige lidt hjælper det. Den ene aften måtte jeg bære ham tilbage 50 gange og det tog 2 timer. Det orker jeg ikke med lillesøster på 3 måneder oveni. Så nu skiftes min mand og jeg til at sidde hos ham når han skal sove, og det tager for tiden også 2 timer, og jeg har svært ved at være i det. Så vi er godt brugt og vil meget gerne bryde den trælse rytme. Desuden virker det som om, at vores tilstedeværelse på værelset, gør ham endnu mere aktiv.

Vi har forsøgt at putte senere, men så strækker hans sovetidspunkt sig blot til 2 timer senere. Han har sovet på eget værelse siden han var 3 mdr gammel. Jeg sover med lillesøster på hendes værelse og far i vores soveværelse. Vores dreng vågner hver nat mellem 02-05 og kommer ind til mig og sover, det er der ingen problemer i. Vi har snakket om hvorvidt han skal puttes i sengen med mig inde ved lillesøster. Men så tænker vi, at han også fremadrettet vil skulle sove med os når jeg rykker ind i soveværelset igen, og det er ikke en løsning der giver mening for os.

Vores dreng går i vuggestue og hans lur er meget varierende. Vi har altid været tilbageholdende med at vække vores børn fra lur, da vi tænker de har brug for den. Desuden er det svært at regulere, når han er i vuggestuen, hvor de ligeledes nødigt vil vække ham.

Vi er ikke i tvivl om, at vores dreng er midt i stor udvikling, hans sprog udvikles meget hurtigt for tiden - han gentager alt hvad vi siger. Så vi er også klar over, at der er meget der skal bearbejdes i slutningen af dagen.

Jeg er meget interesseret i at høre hvad du tænker om vores situation. Derudover også om du har forslag til ændringer vi kan gøre, for at bedre sove-situationen?

Tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
En lidt træt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.

Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen

Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce