Brev:
Urolig søvn og dårlige vaner
Hej Helen
Min datter er 15 uger gammel. Hun er nu blevet ren flaske efter eget valg, da hun ikke tog nok på og vi derefter efter aftale med egen sundhedsplejerske skulle supplere med flaske, hvilket medførte at hun begyndte at fravælge at blive ammet og det blev mere og mere en kamp. Derfor ren flaske ny, hvilket egentligt også fingere fint for os. Hun spiser stadig i underkanten af hvad hun skal, men virker ikke til at være mere sulten og er begyndt at tage mere på. Så hun virker til at trives med det.
Vi har altid været udfordret på søvn med hende både dag og nat, og det er mest natten der går mig på nu. I forhold til dag, vågner hun altid efter 30 min, hvorved jeg så er begyndt at gå ud til barnevognen efter 25 min ved hendes fomiddaGs lur og middagslur, hvilket medfører at hun nu sover hhv 1 time og halvanden, hvis jeg går med hende. Eftermiddagsluren bliver ofte bare en kort lur da jeg ikke går med hende her.
Nu er jeg bare urolig for, at mit forsøg på at forlænge ...
... hendes dagslurer har påvirke hendes nattesøvn negativt. På det sidste er hun blevet meget svær at putte og jeg kan kun få hende til at sove hvis jeg vugger hende eller går rundt med hende i armene. Og dette begynder også at være tilfældet når hun vågner om natten, hun skriger og skriger indtil jeg vugger hende. Jeg prøver ellers alt andet først som tidligere har virker som hvid støj, nusning osv. jeg synes også at hun begynder at vågne oftere igen.
Hvordan kommer jeg tilbage til at kunne putte hende uden skrig og vugning? Og hvad kan jeg gøre for at få hende til at sove igen om natten uden jeg er nødt til at vugge hende i søvn igen her?
Jeg forsøger med det samme puttetitual om aften med nattøj, flaske, sang og nusning og hun lukker øjene og er lige ved at falde hen når hun ligger i sengen, men efter noget tid bliver hun så ked af det og så kan jeg kun få ro på hende ved at tage hende i armene og vugge hende, og sådan fortsætter det til hun sover.
Med venlig hilsen
Jeanette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.