Brev:
Indsovning, 10 måneder
Hej Helen
Tak for dine gode input til vores tidligere breve. Nu har vi brug for dine tanker igen.
Vores datter er nu 10 ½ måned og stortrives. Hun er glad og tilfreds, spiser godt, har kravlet i tre måneder og har også taget sine første skridt uden hjælpemidler. Dagsrytmen kører rigtig godt, hun er tillidsfuld og ikke bange for fremmede og sover godt.
Netop det med søvnen er dog det, vi gerne vil høre dine tanker om.
Om dagen sover hun to lure i barnevognen på typisk 4 timer sammenlagt. I barnevognen falder hun som oftest i søvn med det samme, nogle gange skal vi trille i 1½ minut. Hun brokker sig aldrig og lader til virkelig at nyde at sove der. Om natten sover hun også rigtig godt i sin egen seng. Vi starter putning ca. kl. 19 (alt efter hvor lang tid hun har sovet til middag), hun sover omkring 19:30, får en flaske midt på natten, og sover så til ca. 05:30.
Vores spørgsmål drejer sig om indsovningen om aftenen. Efter hun har fået sin aftenflaske, bliver hun puttet, men vi er nødt til at sidde ved hende med en hånd på hendes mave, indtil hun falder i søvn – hvis vi ikke gør det, vender hun sig rundt, rejser sig op og vil lege. Når vi går ud af værelset og lader hende tumle ...
... rundt i sengen selv, mens hun kan høre os, begynder hun at græde efter et stykke tid. Vi kan så godt gå ind og trøste hende, lægge hende ned og sige godnat igen, men så gentager ritualet sig bare – hun er oppe at stå, inden vi er ude af værelset – og så går der lang tid, før hun sover og bliver til sidst rigtig ked af det, hvilket jo også er synd.
Når vi bliver siddende ved hende, tager det maks. 15 minutter, før hun sover, og det foregår (langt de fleste gange) uden brok – hun ligger bare stille og falder til ro.
Det er altså ikke fordi, vi har et barn, der græder sig selv i søvn eller bare ikke er til at drive i seng – vi vil blot gerne høre dine tanker om, hvorvidt det er muligt på nuværende tidspunkt at lære hende, at hun skal lægge sig til at sove i sin seng om aftenen, og hvordan vi i så fald skal gribe det an, eller om det lige nu bare er en periode, hvor vi skal hjælpe hende til fysisk ro. Hun bruger masser af energi om dagen og er synligt træt (men ikke overtræt), når vi putter hende. Vi har ritualer, vi følger hver aften, og har fulgt i mange måneder, men det er som om, hun har svært ved at acceptere, at dagen er slut, hvis ikke vi hjælper hende.
Mange hilsner fra
Anna Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Insemination
Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.
Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.
Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.