Svar: Middagslur - 15 mdr.
Kære Christina
Tak for dit brev :)
De fleste børn begynder i 12-18 måneders alderen at kunne nøjes med en lur dagligt, og der vil ofte være tale om en overgang. Det betyder, at barnet nogle dage vil kunne nøjes med kun en lur og andre dage stadig vil have brug for to lure, og her er det vigtigt, at man er fleksibel og følger barnets behov :)
Jeres datter har stadig brug for to lure dagligt. Og det kan sagtens være sådan et par måneder endnu, og det er helt normalt og helt okay :) Det er vigtigt, at hun får sin dagssøvn, dagssøvnen giver hende nogle ting, som nattesøvnen ikke kan erstatte, så sålænge hun viser behov for to lure, så er det rigtig godt, at du giver hende dette.
Et tegn på at hun kan begynde at undvære sin middagslur er, at hun begynder at have svært ved at sove, når du putter hende kl 9.30. Altså at hun på dette tidspunkt begynder at protestere mod søvnen, og når hun endelig sover, så bliver luren kortere og kortere. Det betyder, at hun gradvist vil kunne puttes senere og senere, så i stedet for at sove kl 9.30, så sover hun kl 10.00, 10.15, 10.30 osv. og ender så måske med at sove middagslur ...
... fra kl 12 til 15 - og så hænger døgnet pludselig sammen med den lidt længere middagslur midt på dagen.
Et andet tegn på, at hun stadig har behov for to lure er, at hvis du kun giver hende en lur dagligt, så bliver hun rigtig træt sidst på dagen. og hun vil ofte begynde at powernappe om eftermiddagen - hvilket så vil begynde at give jer problemer om aftenen og natten. De to lure skal helst ikke ligge middag og eftermiddag, men i stedet formiddag og middag, som de gør hos jer nu.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er super fint med stå op tidspunkt og puttetidspunkt og jeres nuværende rytme med lur omkring kl 9.30 og igen kl 14 er helt perfekt. Du skal endelig ikke ændre noget der fungerer :) Hun skal nok komme til at sove en lur dagligt, det er bare ikke endnu :)
Du må gerne trille hende en tur, tage hende med i barnevognen, når I skal handle eller lignende, hvis du synes, at lurene hjemme låser dig lidt fast. Fordelen ved lur i barnevogn er ofte, at hun netop kan sove imens du får lidt praktiske ting fra hånden... ved ikke om det er muligt, hvor du bor, men måske :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.